fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Cum alegi un panou solar pentru apă caldă

Energia solară ne poate oferi apă caldă gratuit. Ca să te bucuri de acest avantaj poți să achiziționezi un panou solar pentru apă caldă. Astfel cu o investiție minimă te poți bucura de apă caldă menajeră în lunile martie-noiembrie. Dacă nu te limitezi la cele mai ieftine sisteme cu un panouri solare presurizate te poți bucura de apă caldă tot timpul anului.

Energia solară este gratuită și inepuizabilă iar cel mai bun panou solar pentru apă caldă îți poate oferi și independență față de sistem și confort sporit în locuință.

Achiziționarea unui panou solar prezintă multiple avantaje:

– contribuie la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă

– protejează mediul înconjurător

– poți reduce considerabil facturile la întreținere.

Dacă ne gândim că minim 30% din valoarea facturilor este dată de încălzirea pentru apă caldă, realizăm că putem face economii considerabile într-un an cu un panou solar pentru apă caldă.

Cum funcționează un panou solar pentru apă caldă.

Panourile solare pentru apă caldă se mai numesc și colectoare solare sau panouri solare termice. Este important să facem deosebirea între panourile solare pentru apă caldă ( panouri termice) și panourile solare fotovoltaice ( panouri electrice).

Panourile solare pentru apă caldă folosesc energia solară și o transformă în energie termică care este transmisă către apă. Panourile solare fotovoltaice folosesc energia solară și o transformă în energie electrică. Principiile și tehnologiile de funcționare ale celor 2 tipuri de sisteme sunt diferite.

Vom prezenta aici principiul de funcționare pentru un panou solar pentru apă caldă.

Panourile solare sunt formate din niște tuburi prin care circulă apa. Aceste tuburi captează energia solară și o transferă apei care circulă prin interiorul tuburilor. Ulterior apa încălzită va fi pompată către serpentina unui boiler. Din boiler apa va ajunge către instalația de apă caldă a casei și poate fi folosită oricând. Acesta este în mare principiul de funcționare al unui panou solar pentru apă caldă. Panourile solare mai performante folosesc un antigel care încălzesc apa din boiler. Acestea pot fi folosite și în sezonul rece și pot aduce și aport la încălzire.

Tipuri de panou solar pentru apă caldă.

Există mai multe tipuri de panouri solare pentru apă caldă iar principiul lor de funcționare este diferit.

Panou solar pentru apă caldă nepresurizat.

 

Această categorie cuprinde

La fiecare din cele două subcategorii alimentarea cu apă este automată doar că vasul flotor este înlocuit la panourile automatizate cu o valvă de alimentare automată care are un microcip și senzor de temperatură.

Recomandări pentru panouri solare nepresurizate

Panou solar pentru apă caldă presurizat

Panou solar pentru apă caldă presurizat

Panourile solare presurizate compacte au în componența lor niște tuburi speciale. Aceste tuburi au în interiorul lor niște tije de cupru care preiau radiațiile soarelui și reușesc să încălzească foarte tare apa în interior până să ajungă în boiler.

Aceste panouri solare se pot ușor conecta prin cuplare în paralel cu alte tipuri de boilere sau centrale termice.

Recomandări pentru panou solar cu tuburi vidate compacte.

Panouri solare presurizate tip split.

Panourile solare presurizate tip split au cea mai nouă și modernă tehnologie și sunt mai scumpe. În componența lor intră și un boiler cu vas de expansiune, o pompă cu diverse valve și alte accesorii necesare.

Principiul lor de funcționare este că nu încălzesc direct apa ci un antigel pe care îl pompează apoi prin serpentina unui boiler încălzind apa din el. Se creează astfel un sistem de încălzire a apei cu circuit închis.

Aceste panouri solare sunt panouri solare folosite in sisteme complexe de producere a apei calde menajere si aport la încălzirea spatiilor rezidențiale, cu funcționare pe toata perioada anului. Se pot conecta direct la rețeaua de apă.

Un panou solar pentru apă caldă poate aduce un confort în locuință. Pentru a achiziționa cele mai bune sisteme recomandat este să consultați și un specialist.

 

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.