fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Preț pentru casa eficientă energetic.

Costă prea mult o casă eficientă energetic? Merită să investești bani într-o casă pasivă? Sunt primele întrebări care apar atunci când vrei să îți construiești o casă și ai auzit și despre conceptul de casă eficientă energetic. Aș vrea în cele ce urmează să analizăm împreună aceste dileme și să ajungem la o concluzie. Vom calcula împreună un preț pentru casa eficientă energetic.

Cheltuieli de întreținere.

Specialiștii spun că o casă eficientă energetic ar costa cu 25-40% mai scump decât o casă obișnuită. Diferența de preț se remarcă în proiectarea inițială, materialele eficiente energetic, izolații și sisteme inteligente pentru producerea și controlul căldurii/răcirii. La o casă eficientă energetic consumul de energie necesar pentru întreținerea locuinței poate fi cu 50-90% mai scăzut decât la o casă obișnuită.

Calcule pentru o casă obișnuită de aproximativ 100 mp utili

Dacă ne uităm mai cu atenție pe facturi și dacă mai  avem timp să le și adunăm în decursul unui an arată cam așa.

Dacă în loc de gaz se folosește curent electric sau sau lemne pentru încălzire vor fi unele diferențe. Nu le adaug aici ca să nu încurc lucrurile. Dar calculat ca și formă de energie costurile dau tot cam pe acolo.

Adunate cheltuielile unei locuințe obișnuite de aproximativ 100mp utili ar fi 4000- 6500 lei/an ( 1000 -1400 euro/an). Asta pentru un trai liniștit. Dacă calculăm la un stil de viață mai confortabil s-ar putea să crească mult cheltuielile. Rețineți: e doar o simplă analiză dar fiecare poate să își facă cheltuielile după consumul propriu.

Preț pentru casa eficientă energetic

Dacă ne raportăm corect la prețul pentru o casă eficientă energetic vom ajunge la concluzia pe care o spun și specialiștii. ” O casă pasivă își merită investiția pentru că cheltuielile se amortizează în timp.” Adunând cheltuielile de mai sus ne-am putea gândi că cheltuielile de întreținere a unei locuințe obișnuite în 10 ani ar fi de 10 000 – 14000 euro. În 20 de ani ar fi de 20 000 -30 000 euro. Calcule… că în realitate prețul energiei crește de la an la an. Costurile ar fi mult mai mari.

Deci dacă la o casă obișnuită de 100 mp utili investești 80 000 -100 000 euro să te mai coste în plus cu 25 000 – 30 000 euro sigur că investiția se amortizează. Dar dincolo de amortizare investiției este vorba despre confortul din interiorul casei și confortul psihic că nu depinzi de altcineva.

Eu am făcut niște calcule în mare.  Dar cheltuielile pentru finisajele interioare sunt cele mai costisitoare în construirea unei locuințe. Așa că dacă veți căuta materiale bune dar la un preț corect calitate/preț veți putea reduce din unele cheltuieli și să investiți în alte materiale pentru eficientizarea termică a locuinței. Ce înseamnă o casă pasivă, confortul unei case pasive, consumul de energie pentru o casă pasivă și multe alte informații sunt foarte necesare pentru a avea o decizie bună.

Mult succes și să vă bucurați de locuința visată și de o familie fericită și armonioasă.

Photo by Zak Boca on Unsplash

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.