fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Încălzire apartament soluții și avantaje

Eficiența termică a unui apartament oferă confort sporit cu un consum mic de energie. Diversitatea materialelor și sistemelor inovative îți vin în ajutor atunci când trebuie să renovezi un apartament. Să analizăm mai multe variante încălzire apartament soluții și avantaje. La apartament nu prea îți poți permite un spațiu tehnic pentru centrală și depozitarea agentului termic. De aceea la încălzire apartament se potrivesc doar anumite sisteme de încălzire.

În acest sens să discutăm următoarele:

Deși încălzirea unui apartament este limitată la anumite sisteme de încălzire totuși, noile tehnologii și sisteme pentru încălzire prezintă multiple avantaje. Prezentăm principalele sisteme de încălzire pentru apartament și tehnologiile performate. În funcție de zona unde locuiți unele soluții de încălzire vor fi mai ieftine și mai eficiente decât altele.

Soluții de încălzire pentru apartament.

Pentru a alege cea mai eficientă soluție de încălzire pentru apartamentul tău este important să cunoști alternativele, tehnologiile și materialele mai noi.

Încălzire în pardoseală pentru apartament.

Deși este mai puțin cunoscută și părerile sunt împărțite încălzirea prin pardoseală este tot mai dorită. Încălzirea în pardoseală este de mai multe feluri.

1. Încălzire electrică în pardoseală.

incalzire electrica in pardoseala

Folosește ca sursă de energie, curentul electric și constă în montarea de covoare electrice sau cabluri electrice sub pardoseală. Cu ajutorul termostatelor se poate regla temperatura optimă pentru fiecare cameră.

Avantaje pentru încălzire electrică in pardoseală:

2. Încălzire apartament în pardoseală cu agent termic.

pachet-premium-complet-incalzire-prin-pardoseala-110mp

Aici vorbim despre încălzirea în pardoseală cu țevi prin care circulă apă caldă încălzită cu ajutorul unei centrale. Încălzirea apei se poate realiza cu o centrală pe gaz, sau centrală pe curent electric. Încălzirea cu agent termic prin pardoseală poate reduce consumul de energie lunar până la 50% față de încălzirea cu calorifere.

Există kituri de încălzire in pardoseală cu agent termic care cuprinde toate componentele necesare. Cu toate acestea materialele și montajul sunt mai scumpe și mai costisitoare față de încălzirea cu calorifere cu același agent termic.

Avantaje și dezavantaje încălzire în pardoseală cu agent termic.

Încălzirea în pardoseală cu agent termic prezintă cam aceleași avantaje și dezavantaje ca încălzirea electrică în pardoseală. Diferența este că încălzirea în pardoseală cu agent termic ridică nivelul încăperii datorită șapei și sistemului de țevi între 5- 10 cm. Un alt dezavantaj ar fi că este mult mai scumpă (materiale + manoperă) decât încălzirea electrică în pardoseală.

Dezavantajul major este că în caz de defecțiuni remedierea acestora este una destul de greoaie și costisitoare. Totuși trebuie să știți că țevile odată montate corect sub pardoseală nu prea au ce defecțiuni să prezinte. Țevile sunt testate la presiune din fabrică și au garanție până la 50 de ani.

3. Încălzire apartament prin calorifere.

Caloriferele sunt cunoscute de mult ca fiind una din cele mai accesibile soluții de încălzire pentru apartament. Noile tipuri de termostate inteligente pentru calorifere fac posibil un control mai bun al temperaturii la un consum de energie optimizat.

Diversitatea de dimensiuni, modele de calorifere și materiale din care sunt confecționate fac posibil alegerea celui mai eficient calorifer pentru orice încăpere. Pentru a obține maximul de de confort termic în apartament trebuie să alegeți bine și tipul de centrală pe care o veți folosi. Caloriferele pot fi conectate la centrala pe gaz, la centrala electrică, sau alte tipuri de centrale care încălzesc apa pe care o trimit în calorifere.

 Avantaje încălzire prin calorifere.

Tipuri de calorifere.

Tipuri de calorifere

Material. Trebuie să țineți cont că existe mai multe materiale din care sunt fabricate caloriferele. Veți găsi în magazine calorifere din fontă, calorifere din oțel, calorifere din aluminiu. Caloriferele din aluminiu sunt mai eficiente decât caloriferele din oțel și consumă cu până 30 % mai puțină energie decât cele din oțel. Aluminiu este un excelent conductor de căldură și au eficiență mai mare.

Dimensiune. Varietatea de dimensiuni de calorifere vine în ajutorul alegerii celui mai eficient calorifer pentru o încăpere.  Dimensiunea caloriferului trebuie să fie aleasă în funcție de dimensiunea camerei în care va fi instalat. Alegerea caloriferului pentru o încăpere se face în funcție de lungimea, lățimea dar și de adâncimea caloriferului.

Cele mai performate sisteme de încălzire pentru apartament.

Pentru a te bucura de confort maxim în apartament alege să folosești sisteme inovative și performate de control al căldurii. Este important să ai confort în locuință la un consum optimizat. Termostatele inteligente permit controlul temperaturii din locuință de la distanță cât și optimizarea pe intervale orare de timp.
Centralele în condensare au randament mult mai mare și consum mai mic în comparație cu ”vechile centrale”. Îmbinând corect noile tehnologii pentru încălzire în apartament te vei bucura de confort maxim la consum redus de energie. Iată că pentru încălzire apartament soluții și avantaje există foarte multe pentru a avea un confort termic sporit în locuința ta.

Alte tipuri de încălzire pentru apartament.

În privința energiei electrice diversitatea de sisteme de încălzire pentru apartament este mare. Poți alege de la diferiți producători alte sisteme de încălzire pentru apartament pe curent electric.

Alte tipuri de încălzire electrică pentru apartament.

Aeroterme electrice.

Calorifere electrice.

incalzire calorifere electrice

Convectoare electrice.

Panouri cu infraroșu.

Oricare din cele de mai sus poate fi o alternativă de încălzire pentru apartament. Sigur că trebuie să fii conștient că fiecare soluție de încălzire are avantaje și dezavantaje pe care este bine să le studiezi înainte de a te hotărî ce folosești.

Cum alegi cea mai potrivită soluție pentru apartamentul tău?

Făcând o analiză corectă a sistemelor de încălzire prezentate mai sus poți alege cea mai potrivită soluție pentru apartamentul tău. Trebuie să cunoști cât de izolat este apartamentul, care este suprafața care trebuie încălzită, și care este pentru tine cea mai optimă variantă din cele de mai sus. Încălzire apartament soluții și avantaje depind mult și de izolarea termică a apartamentului.

Este bine dacă apartamentul nu este izolat să iei în calcul și acest aspect. Poți găsi aici mai multe informații și avantaje despre eficientizarea termică a locuinței.
Sigur că înainte de a te decide recomand să ceri oferte și informații de la mai mulți specialiști pentru mai multe tipuri de încălzire. Așa vei putea face o comparație, o analiză mai complexă și vei lua o decizie corectă.

 

 

acaju.ro

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.