fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Dat fiind faptul că un apartament nu dispune de cameră tehnică și nici de spațiu de depozitare prea mare unele sisteme de încălzire nu prea sunt posibile la apartament. Alegerea celui mai eficient sistem de încălzire pentru apartament te poate pune uneori în dificultate. Astfel trebuie să ne orientăm spre un sistem de încălzire eficient pentru nevoile tale. Mulți vor să știe un preț sistem de încălzire pentru apartament și kit de instalare pentru a ști exact costurile la care să se aștepte.

Preț sistem de încălzire pentru apartament.

Pentru a calcula prețul la sistemul de încălzire pentru apartament trebuie să ținem cont de mai mulți parametri.

1. Suprafața apartamentului.

Fiecare apartament are o suprafață exprimată în mp. În funcție de suprafața care trebuie încălzită se recomandă centrala, necesarul de materiale și se calculează manopera.

2. Numărul de persoane care locuiesc în apartament.

Centrala instalată de obicei oferă și apa caldă pentru familie. Este important să luați în calcul necesarul de apă caldă pentru fiecare membru al familiei.

3. Izolația apartamentului.

Dacă apartamentul este izolat termic necesarul de căldură va fi mai mic. Dacă apartamentul nu este izolat necesarul de căldură va fi mai mare și atunci va trebui achiziționată o centrală care să facă față și la zilele mai friguroase.

4. Tipul de ferestre și etanșeitatea casei.

Prin ferestre se pierde până la 40% din căldura unei case. Dacă ferestrele sunt vechi sau de slabă calitate necesarul de căldură va fi mai mare.

5. Amplasarea apartamentului.

Apartamentele care sunt amplasate la nord sau cu mulți pereți direct la exterior sunt mult mai friguroase. Apartamentele amplasate la mijlocul blocului având mai mulți pereți comuni sunt mai călduroase.

6. Zona unde este amplasat apartamentul.

Există 5 zone climaterice în România clasificate în funcție de temperaturile cele mai scăzute din timpul iernii. În funcție de constanta temperaturilor de afară iarna, centrala va consuma mai mult sau mai puțin.

După cum se poate vedea din variabilele de mai sus poate să difere necesarul de încălzire la un apartament față de altul chiar cu aceeași suprafață.

Totuși pentru a va calcula un preț sistem de încălzire pentru apartament vă prezentăm câteva kituri de încălzire pentru apartament.

1. Kit de încălzire electrică în pardoseală.

Aceste tipuri de kituri de încălzire electrică în pardoseală sunt calculate pentru mai multe suprafețe de apartament. În funcție de suprafața apartamentului tău poți alege ce ți se potrivește. Kitul de încălzire în pardoseală cuprinde toate componentele de care ai nevoie pentru a avea o încălzire electrică în pardoseală. Doar manopera nu este inclusă în preț. Aceste kituri cuprind și instrucțiuni de instalare. Și firma producătoare oferă informații suplimentare pentru montaj. Pot fi montate de un electrician. Sunt soluții eficiente și ieftine pentru încălzirea unui apartament. Randamentul și preț sistem de încălzire pentru apartament depinde de dimensionarea corectă a sistemului, montarea corectă a sistemului și izolarea bună a casei.

Exemplu.

Ca idee dacă doriți să vă instalați încălzire electrică în pardoseală este bine să știți că la o putere instalată de 100-120 w/mp, consumul după încălzirea sistemului poate fi între 10-30 w/mp/oră. Iarna un sistem pentru a oferi necesarul de căldură în încăpere poate funcționa de la 3-8 ore /zi în funcție de temperaturile de afară și izolarea locuinței. Faceți calcule și vedeți cam cât ar putea ajunge căldura lunar la apartamentul vostru. De reținut că aceste sisteme de încălzire sunt ieftine și la achiziție și la montaj față de multe alte sisteme de încălzire. Preț sistem de încălzire pentru apartament (încălzirea electrică în pardoseală) pentru 100 mp poate fi între 7000-15000 lei (materiale +manoperă).

2. Kit de încălzire în pardoseală cu agent termic.

Și aceste kituri de încălzire pentru apartament sunt dimensionate pentru diferite suprafețe. În funcție de suprafața apartamentului poți alege kitul care ți se potrivește. Aceste kituri cuprind tot necesarul de materiale pentru sistemul de încălzire în pardoseală cu agent termic. Unele nu conțin polistirenul dar este specificat în descrierea kitului ce elemente conține. Kitul de încălzire în pardoseală și montajul este mai scump decât un kit de încălzire electrică în pardoseală. Încălzirea cu agent termic însă poate face o economie la gaz de până la 40% față de încălzirea cu calorifere.

pachet-premium-complet-incalzire-prin-pardoseala-110mp
Kit de încălzire în pardoseală cu agent termic

  Centrală în condensare pentru apartament.

Centrala în condensare are un randament de până 108% și un consum de gaze cu până 35% mai puțin decât o centrală convențională.

Orice ardere produce gaze, căldură și vapori de apă. Randamentul crescut al centralei în condensare este dat de un schimbător de căldură special, care recuperează cu maximul de eficiență căldura din vaporii de apă. De asemeni, are și emisii reduse de noxe și este prietenoasă cu mediul. Prețul pentru o centrală în condensare pentru apartament poate fi între 2700 -10000 lei. Prețul depinde de performanțele centralei dar și de capacitatea acesteia de a încălzi o suprafață.

Centrala în condensare pe gaz

centrala-termica-pe-gaz-ARISTONCentrala termica pe gaz in condensatie MOTAN

 

3. Aeroterme pentru apartament.

Sunt o variantă atunci când nu petreci prea mult timp în apartament iar când vii vrei să se încălzească repede. Aerotermele au avantajul că încălzesc repede încăperea dar se și răcește repede atunci când e frig. Pentru cei care petrec puțin timp în apartament poate fi o soluție foarte eficientă și lipsită de griji.

4. Alte opțiuni de încălzire apartament pe curent electric.

De curent electric dispune orice apartament. În funcție de timpul petrecut acolo poți alege ce variantă este mai eficientă și mai ieftină pentru tine.

– Convectoarele electrice pentru apartament.

Convectoarele electrice sunt o opțiune la care mulți apelează pentru încălzirea unui apartament. Reglate de termostat oferă căldura necesară pentru un ambient plăcut.

– Panouri radiante pentru apartament.

Panourile radiante sunt silențioase, nu consumă oxigenul din încăpere și au diferite protecții pentru a înlătura orice posibilă problemă. Oferă căldură foarte rapid și sunt eficiente pentru încălzirea spațiului de locuit.

– Calorifere electrice pentru apartament.

Dacă nu este apartamentul tău și trebuie să alegi o sursă de încălzire provizorie caloriferele electrice îți pot a oferi căldura de care ai nevoie în anotimpul rece.

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.