fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Casa din container devine pe zi ce trece o alternativă pentru casă de locuit. În alte țări de mult timp casa din container este o variantă ieftină pentru multe familii. Și la noi în România conceptul ”casa din container” este o variantă destul de accesibilă. Mulți sunt sceptici când aud de această variantă. Alții după ce au văzut cu ochii lor ce construcții frumoase se pot face din containere și-au schimbat părerile.  Mulți specialiști în construcții au analizat avantaje și dezavantaje casa din containere.

Unii spun că vara este cald și iarna este frig. În realitate fiecare construcție poate fi eficientă energetic dacă este construită cum trebuie. Închiderea punților termice, termoizolare bună, geamuri eficiente energetic, izolația tavanului și a temeliei și multe alte aspecte fac o construcție bună sau mai puțin bună. Sigur că un perete gros de 10 cm nu va avea aceeași eficiență ca un perete de 50 cm. Dar și la un perete de 50 cm dacă ferestrele nu sunt montate bine, acoperișul nu este bine izolat etc, acestea scad eficiența energetică a locuinței.

Avantaje și dezavantaje casa din containere

Deci contează și materialele folosite dar la fel de mult contează respectarea principiilor de construire a unei case pasive. Despre avantaje și dezavantaje casa din containere s-ar putea spune multe. Las aici o analiză a acestui concept de casă și vă recomand ca de fiecare dată când citiți ceva să căutați mai multe surse și apoi să luați o hotărâre. Pentru unii este mai potrivit o casă mai ieftină și mai micuță decât rate foarte mari la bancă. Pentru alții varianta ratelor la bancă pentru o casă cum o doresc ei pare mai accesibilă. Deci fiecare este cu calculele sale. Până la urmă tu vei plăti toate ratele așa că tu trebuie să gândești bine.

Sper să poți să treci și peste ”ce-o să zică lumea”. Dacă lumea îți va plăti ratele la bancă atunci ține cont de părerea ei. Dacă tu știi ce posibilități ai, îți doresc doar multă înțelepciune să alegi o casă pentru nevoile și bugetul tău. Pe lângă o casă eficientă energetic îți doresc să ai timp să te bucuri și de viață și de tot ceea ce este frumos în această lume. Mult succes și curaj de muncă!

Photo by mahdis mousavi on Unsplash

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.