fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Casa confortabilă și eficientă energetic

Când vine sezonul rece nu poți să nu te gândești cu ce îți vei încălzi locuința. De la an la an parcă se tot scumpesc sursele convenționale de căldură. Fiecare caută mereu soluții ieftine și eficiente de încălzire a casei. Fie că trebuie să faci ceva renovări la locuință fie că vei construi o locuință nouă trebuie să cauți soluții. Apar noi tehnologii în fiecare domeniu. Panouri radiante pe curent, covoare electrice, centrale tot mai eficiente, recuperatoare de căldură și multe altele. Căutăm cele mai profitabile soluții pentru că ne dorim o casa confortabilă și eficientă energetic.

Oricare din variante ai alege încălzirea locuinței va fi eficientă dacă și casa este construită eficient. Respectarea principiilor de construcție a casei pasive sau a unei case eficiente energetic va face posibilă și încălzirea eficientă. Dacă încă nu te-ai apucat de construit casa, vezi aici principii de construire a unei case eficiente energetic.

Dacă însă ai o casă și vrei să ai o încălzire eficientă iată aici cum îți poți face casa confortabilă și eficientă energetic.

1. Termoizolarea pereților.

Pentru a păstra cât mai mult căldura în interiorul casei trebuie ca pereții să fie izolați bine. Se recomandă în funcție de zonă, izolație de 20-30 cm la exterior cu vată bazaltică sau lână de oaie. Da, costă cu câteva mii de lei mai mult, dar investiția se va amortiza în timp prin costuri mai scăzute la facturi.

2. Geamuri eficiente și bune termoizolatoare.

Cea mai multă căldură se pierde prin spațiile vitrate ( uși și geamuri). Tehnologia modernă propune geamuri foarte izolatoare cu triplan (3 foi de sticlă și cu argon – un gaz izolator în spațiile dintre sticle). Dacă tot trebuie să faceți o renovare faceți să vă reduceți și costurile la încălzire.

3. Izolarea bună a tavanelor și acoperișului.

Mulți tratează cu foarte mare superficialitate acoperișul ca și cum ar fi doar un înveliș care protejează casa de ploaie sau zăpadă. În realitate pe aici se pierde foarte multă căldură dacă acoperișul nu este izolat bine. Aerul cald se ridică sus și ”părăsește” repede locuința dacă nu este împiedicat de un strat serios de izolație. La acoperiș se recomandă închiderea punților termice și o izolație și mai mare de 30 cm.

4. Izolarea sub parchet.

La fel ca la acoperiș multă căldură se poate pierde prin pământ dacă nu este izolat bine la temelie. Calculează și vezi cam cât ar costa să ai o casă confortabilă și eficientă energetic. Pentru eficientizarea energetică a casei totul începe de aici. Altfel poți investi mii de euro, dar căldura va fi doar pasageră în casa ta. Eficientizarea energetică este atunci când căldura stă cât mai mult în casa ta. Și sistemul de încălzire este important. Dar orice sistem ai avea, dacă nu izolezi bine casa vei arunca banii pe fereastră. Mult succes în renovare și căldură multă în casa ta.

Photo by Kurt Von on Unsplash

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

3 răspunsuri

  1. Despre fiecare din cele patru puncte s-ar putea scrie cate un articol detaliat, si tot nu ar fi suficient. In conditiile actuale, investitia intr-o buna izolatie ( includ aici si ferestrele ), este obligatorie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.