Soluții ieftine pentru încălzirea locuinței
Dacă ai o casă și trebuie să o renovezi sau dacă vrei să construiești o casă trebuie să te documentezi în multe domenii. Chiar dacă vei realiza construcția cu o firmă de construcții pentru a face cea mai bună lucrare trebuie să știi să îți exprimi așteptările. E drept că în zilele noastre apelăm la sfatul specialiștilor. Dar ca specialiștii să îți dea cele mai bune variante trebuie ca tu să știi ce vrei.
Dacă tu nu știi ce vrei specialiștii vor propune ceva ”din punctul lor de vedere”, dar ei nu vor cunoaște toate nevoile și pretențiile tale. Plus că ai putea avea neșansa să dai peste ”firma lui nea Dorel”. Deci e bine să ai minimul de cunoștințe atunci când începi o casă sau când vrei să o renovezi. Un minim de cunoștințe despre soluții ieftine pentru încălzirea locuinței sunt absolut necesare. La noi în tară aproape jumătate din an locuința trebuie încălzită…iar câteva luni bune locuința trebuie răcită.
Cât de important este să alegi soluții ieftine pentru încălzirea/răcirea locuinței? Vă las pe voi să decideți. Vă propun astăzi să facem cunoștință cu metode de încălzire a locuinței.
Trebuie să fim conștienți că aproape toate sursele de energie din mediul înconjurător pot fi o soluție ieftină pentru încălzirea locuinței. Astfel găsim informații despre:
- soluții și sisteme omologate
- soluții și sisteme neconvenționale;
Soluții și sisteme de încălzire omologate sunt foarte variate.
Acestea folosesc ca ”materie primă” energia solară, gazul, motorina, lemnul, vântul, curentul electric și energia din pământ. Din dorința de a folosi cât mai eficient aceste surse de energie au fost create tot felul de kituri și sisteme tot mai performante. În funcție de amplasarea locuinței și de accesul la aceste surse de energie este important să alegeți ceea ce vă este mai la îndemână.
Informații despre soluții și sisteme neomologate vei găsi pe diferite site-uri.
Dar de cele mai multe ori acestea sunt soluții pentru ferme sau locuințe singuratice situate la distanțe mari unele de altele. Sunt zone în care accesul este foarte greu chiar și pentru o căruță de lemne. Gaz? Curent electric? Sunt doar povești. Totuși și aceste locuințe trebuie încălzite. Există variante de sisteme neomologate dar foarte eficiente energetic. Astfel vei găsi variante de încălzire cu composit, folosind vântul sau energia solară. Unele dintre ele pot fi construite chiar și acasă în gospodărie dacă deții minime cunoștințe în domeniu. Poți cumpăra materialele de la magazin și să îți construiești propriul sistem acasă. Însă nu mai sunt acceptate în epoca modernă.
Fă niște calcule înainte de a te decide
Soluții ieftine pentru încălzirea locuinței le poți găsi la magazinele specializate sau te poți informa singur. Este bine să știi ce surse de energie sunt accesibile pentru locuința ta. Uneori însă branșarea la rețea este foarte costisitoare și investiția nu se merită. Alteori însă se merită să faci o instalație care își scoate investiția în timp. Adună doar cât consumi acum anual pentru încălzirea locuinței și vezi care sunt costurile per 10 ani. Astfel vei face calculul dacă merită să investești într-un sistem de ventilație a aerului cu recuperare de căldură. Poate e o sumă mare pentru un astfel de sistem dar timp de ani buni tu nu vei mai plăti nimic pentru încălzirea/răcirea locuinței.
Imagini preluate de pe https://pixabay.com/
Abonare
Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.
Mulțumesc de încredere.
Ceva nu a funcționat.