fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Să locuiești într-o casă ecologică nu înseamnă să renunți la confort sau bunăstare. O casă ecologică oferă un plus de sănătate, liniște, independență, durabilitate și chiar confort psihic.

Astăzi cei care se orientează spre case ecologice, fac această alegere datorită avantajelor pe care le au în comparație cu casele din materiale convenționale.

Dezavantaje și avantaje case ecologice

O casă ecologică folosește parțial sau integral materiale din natură pentru construcția pereților și pentru finisajele interioare și exterioare.

Rețineți însă că nu doar materialele din care este construită casa sunt cele mai importante, cât execuția corectă a întregii construcții.

Avantaje case ecologice.

1. Case ecologice – case moderne cu climat sănătos.

Folosirea materialelor ecologice pentru construcția casei îmbunătățește foarte mult calitatea aerului din interior. Materialele naturale au o respirabilitate optimă și astfel se menține o umiditate optimă în interior pe tot parcursul anului. De asemeni, materialele naturale neavând compuși chimici în compoziția lor oferă un aer curat și sănătos.

2. Case ecologice – case călduroase și economice.

Materialele naturale au un nivel foarte înalt de izolare termică. Astfel pereții caselor din materiale ecologice oferă o foarte bună izolare termică. Iarna vei avea o casă călduroasă iar vara vei avea o casă răcoroasă. Pe termen lung toate acestea înseamnă că vei putea economisi chiar până 50-60 % din costurile pentru încălzirea/răcirea casei.

3. Case ecologice – Case rezistente și confortabile.

Conform multor studii dar și a realității de-a lungul timpului, casele din materiale naturale sunt foarte rezistente în timp. Materialele naturale sunt foarte flexibile și rezistă foarte bine la cutremure iar unele nu ard chiar deloc. Dacă se alege o combinație bună a acestor materiale (structură de lemn și pereți de lut), putem obține o casă rezistentă atât la cutremure cât și la foc. Materialele naturale permit finisaje interioare moderne și te poți bucura de o casă modernă și foarte confortabilă.

4. Case ecologice – Case la costuri reduse.

O casă ecologică își are locul într-un mediu natural. Astfel atât costurile de execuție cât și costurile de întreținere vor fi scăzute. Costurile de execuție a acestui tip de case sunt scăzute din mai multe motive.

5. Case ecologice – Case nepoluante.

Construită cu materiale din natură nu poluează mediul. Un mediu poluant este dăunător fiecăruia dintre noi. Este important să avem grijă de mediul înconjurător mai ales când și mediul este prietenos cu noi și ne oferă resurse gratis și din belșug.

6. Resurse regenerabile aproape de tine.

O casă în natură poate beneficia de mai multe surse de energie decât la oraș. Fii atent ce surse de energie îți oferă mediul și poți avea un confort maxim în casă cu investiții și costuri minime. Dacă ai soare, vânt sau apă prin apropiere acestea pot fi o sursă de energie regenerabilă care vor reduce semnificativ costurile pentru întreținerea locuinței.

Case ecologice
Imagine preluata de pe Pinterest

7. Case ecologice – case care se construiesc repede.

Cu materiale naturale poți construi cel mai rapid o casă.

De exemplu:

O casă din lemn (după ce ai turnat fundația și s-a uscat) poate fi gata începând de la 10 zile… depinde câți bani ai adunați în cont.

O casă din lut poate fi gata în câteva luni de vară.

O casă pe structură de lemn și umplutura cu beton de cânepă sau din baloți de paie poate fi gata în câteva luni de vară.

Da este adevărat…și o casă din materiale de construcții convenționale poate fi gata într-un an… dacă ai bani. Dar, deseori procesul grăbit al materialelor de construcții determină probleme de umiditate după 5-6 ani. Pereții nu s-au uscat bine, nu s-au eliminat toate substanțele din pereți și cu timpul datorită umezelii din interior apare umezeală, igrasie și mucegai.

O casă construită din materiale convenționale se recomandă să se lase la aerisit și uscat măcar un an până se elimină cât mai mult din substanțele chimice folosite în procesul de fabricație.

8. Case ecologice – case cu design unic.

Materialele ecologice, de cele mai multe ori se lucrează cu mâna direct la fața locului. Acesta este un mare avantaj atunci când alegi un design unic și artistic. Formele rotunde se modelează foarte ușor la o casă din lut sau alt tip de umplutură. Casele din bușteni au un aspect artistic deosebit și se integrează foarte bine în mediu.

Cu materialele ecologice poți da frâu liber imaginației (mai ales dacă și tu ești în echipă) și poți face o creație artistică nu doar o casă de locuit. Poți da casei tale forme rotunde care conferă un confort termic sporit în locuință.

Te poți bucura de multe avantaje case ecologice cât și de un confort deosebit la tine acasă.

Dezavantaje case ecologice

În funcție de stilul de viață și plăceri unele din aceste dezavantaje se pot transforma în avantaje. Dar să nu credeți că dacă alegeți o casă din lut tot universul va fi perfect. Trebuie să fim onești cu noi înșine și să recunoaștem că nu există lucru perfect pe lumea aceasta. Este imperios necesar să analizăm la momentul actual ce este cel mai potrivit pentru fiecare din noi.

Iată deci câteva dezavantaje la case din lut:

1. Obținerea autorizației de construcție.

Toți știm că există niște legi în ce privește emiterea autorizației de construcție. Nu putem construi unde vrem noi și cum vrem noi. Trebuie să ne supunem acestor legi. Astfel, în ce privește autorizația de construcții pentru case din lut, acestea au un grad mai restrâns. Cum sunt și case ecologice naturale, construirea lor este permisă preponderent în mediul natural, preponderent la sate.

Deci dacă vrei o casă din lut în centru Clujului s-ar putea să ai șanse mici să îți îndeplinești visul. Autorizația pentru case doar din lut nu mai este permisă din câte știu eu. Dar se face proiect pe casă cu structura de rezistență din cadre de lemn iar pereții de umplutură vor fi din lut.

2. Puțini meșteri de case ecologice

Casele ecologice nu sunt chiar cele mai ieftine dacă alegi să construiești cu o firmă în domeniu. Sunt puține firme care oferă astfel de servicii. Uneori trebuie să aștepți mai mult până vor fi liberi sau să plătești mai scump.

3. Limite de construcții.

Probabil că nu vei putea construi o casă cu 2 etaje din lut. Astfel de construcții au o limită de înălțime atât la proiectare cât și la execuție. Devine foarte greu și obositor să ridici lutul la înălțime. Dacă chiar vrei o casă pe nivele poți opta pe o structură mai ușoară la mansardă.

4. Prejudecățile prietenilor și cunoscuților.

Dacă alegi să îți construiești o casă din lut s-ar putea să te lovești de prejudecățile celor din jur… ”casă de om sărac” … Fie ai răbdare cu ei și le explici și lor ce ai înțeles tu, fie treci peste și nu îi bagi în seamă. Dar dacă faci o clacă și le mai dai și ceva de mâncare s-ar putea să ți-i faci prieteni până la urmă.

5. Zone mai puțin dezvoltate.

Nu toate satele beneficiază de asfalt pe toate străzile, apă curentă, canalizare sau gaz. Uneori acestea pot fi privite ca dezavantaje. Poate fi o zonă mai săracă sau un sat unde nu este școală, farmacie sau magazin.

Pentru cei care au nevoie frecvent de acestea poate fi un dezavantaj. Alții care produc totul în gospodărie și care poate nu mai au copii mici, viața la țară este un rai.

Cred că dacă analizezi și faci bine calculele de la început vei lua o decizie înțeleaptă. Noi vom decide dacă este mai bine pentru copii să meargă 10 minute pe jos până la școală poate sau să stea minute în șir cu ochii în ecrane.

Sper că ca aceste informații despre dezavantaje și avantaje case ecologice să te ajute să poți lua o decizie bună și locul în care vei locui să fie mai curat iar aerul mai puțin poluat.

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.