fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Viața agitată de la oraș și stresul îi determină pe tot mai mulți oameni să caute relaxare în natură. Atât cei care iubesc natura cât și alții care își doresc o viață mai liniștită, aleg case ecologice ca o alternativă sănătoasă și modernă la locuințele clasice. Ultima fiță în construcții – case ecologice din lut este o alegere pentru tot mai multe familii tinere.

Ultima fiță în construcții – case ecologice din lut

Natura oferă din abundență materiale de construcție (lut, paie, lemn, piatră, cânepă) pentru proiectul casei tale. Proiectul unei case ecologice din lut poate prinde lesne viață doar într-o singură vară. Cu câțiva oameni harnici pe parcursul unei singure veri, te poți bucura de o casă ecologică.

În Occident sunt cunoscute sub denumirea de COB HOUSE și prin contur tot mai mult pentru cei cu bani care pun preț pe sănătatea lor. Casele din lut (ca orice casă durabilă), trebuie construite pe fundații potrivite și au nevoie de acoperișuri bune. Pereții exteriori se acoperă cu o tencuială rezistentă la apă. Aceste tencuieli pe bază de var sau stuc sunt un amestec de mai multe materiale (var, argilă, praf de marmură și zgură), oferă rezistență mare în timp și protejează pereții de umezeală.

Pentru a-ți învinge prejudecățile și a-ți deschide apetitul pentru case ecologice din lut, trebuie doar să îți dorești să trăiești o experiență într-o astfel de casă. Poți alege fie o cazare în casă de lut fie o vizită la cei care deja și-au construit case din lut.

Există multe mituri și prejudecăți cu privire la case ecologice din lut. Urmărește-ne în continuare pe blog și împreună vom analiza avantajele si dezavantajele caselor ecologice din lut.

Tipuri de case ecologice.

Casele ecologice sun construite cu materiale din natură și oferă un climat sănătos pentru familie. De-a lungul timpului casele ecologice au folosit preponderent materiale precum lemnul, lutul, cânepa și paie.

Case ecologice din lut.

Acestea în funcție de felul cum se pune în lucru lutul pot fi de mai multe feluri. Case cob. Cade din chirpici, case din ceamur.

Case ecologice din lemn.

Si acestea pot fi case din bușteni de lemn, case din lemn izolate cu materiale izolatoare.

Case ecologice din cânepă.

Cânepa este un material folosit încă din vechi timpuri pentru construcția de case. Amestecat cu liant și var formează o compoziție care se folosește la umplerea pereților.

Case ecologice din baloți de paie.

Mai nou baloții de paie constituie un material de umplutură pentru pereții caselor. Se construiesc case ecologice și eficiente energetic.

Mai multe informații despre fiecare tip de casă ecologică veți afla dacă ne veți urmări mai departe.

Constructori case ecologice din lut

Dacă vrei să îți construiești o casă ecologică ai mai multe variante. Fie contractezi o echipă care construiește acel tip de casă ecologică care vrei tu… fie mergi la workshop-uri și înveți cum se construiește. Apoi îți formezi o echipă de oameni harnici și construiești cu spor. Pentru anumite etape mai tehnice uneori trebuie să plătești consultanță la specialiști pentru a nu face greșeli iremediabile.

Dacă alegi varianta să îți construiești singur casă poți să ieși mult mai ieftin dar trebuie să îți permiți o vară să muncești doar la propria casă.

Dacă alegi să construiești casă ecologică cu firmă de construcție, vei găsi atât firme care construiesc case din lemn, case din lut sau case din baloți de paie. Poți cere oferta la fiecare să vezi ce avantaje și ce prețuri îți oferă fiecare, apoi faci o decizie bună.

Materiale case ecologice.

Materialele ecologice le poți găsi în natură sau le poți cumpăra de la magazine specializate. Altele se pot produce la fața locului fiind formate din amestec de mai multe materiale ecologice (tencuială cu argilă, beton de cânepă și altele). Finisajele unei case de lut pot fi atent executate că nici nu îți dai seama că este o casă de lut. Sau poți alege finisaje rustice dacă îți place designul caselor rustice. Orice finisaje ai alege materialele o casă ecologică poate fi o casă modernă care să ofere confort la standarde înalte.

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.