fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Dacă te întrebi cum să construiești o casă ieftină și eficientă energetic anul acesta sau în următorii ani, te rog să citești acest articol până la capăt. Discuții despre prețuri materiale de construcții și manoperă în construcții vei găsi pe multe site-uri și grupuri de constructori. Nu vreau să intru în polemici și calcule generaliste. Aș vrea să facem o analiză pertinentă cum să construiești o casă ieftină și eficientă energetic în 2022.

Cum să construiești o casă ieftină și eficientă energetic

Un necesar de materiale și multe alte informații despre cum să construiești o casă ieftină, vei primi odată cu proiectul dacă vei lucra cu o firmă de proiectare și arhitectură profesionistă .

Totuși trebuie să fii realist și să accepți, că un preț corect pentru construcție casa îl vei primi de la cei care vin la fața locului și îți dau oferte scrise. Prețurile la meseriași sunt justificate. Unii au experiență și scule profesionale și realizează construcții foarte frumoase și moderne. Alții au învățat ”meserie ” pe șantier și s-au trezit peste noapte meseriași. Tu știi ce fel de casă vrei să construiești, ce calitate și preț vor avea materialele și ce meseriaș merită să lucreze cu acele materiale.   Vei găsi exact ceea ce cauți.

Dar dincolo de aceste multe variabile care intră în discuție cum să construiești o casă ieftină și eficientă energetic vreau să analizăm concret două tipuri de construcții.

Construcție casă din zidărie și construcție casă ecologică hempcrete.

Despre casele ecologice vei găsi multe informații în articolele anterioare. Le găsești la finalul articolului. Preț casă din lut, avantajele și dezavantajele caselor ecologice și alte informații actuale despre case ecologice.

În acest articol vreau să analizăm cele două tipuri de case dar vom analiza aici doar preț pentru pereți. Prețul pentru temelia unei case este cam același….fie că ai pereți din cărămidă, fie că ai pereți din cadre cu hempcrete prețul este cam același…diferențele sunt, dar sunt relativ mici.

La fel este și cu acoperișul…prețul la acoperiș este cam același indiferent din ce sunt construiți pereți. Da, dacă vei vrea acoperiș de țiglă ceramică va trebui să ții cont de greutatea acesteia și să pleci bine de la temelie…să te asiguri că toată construcția este bine realizată și va susține și greutatea țiglei.

Deci haideți să analizăm pe rând cele două tipuri de case. Casă din zidărie de blocuri ceramice și casă cu pereți hempcrete.

Preț casă la roșu din zidărie

Informativ și generalist prețul pentru mp construcție la roșu vei găsi de la 250 -450 euro cu materiale și manoperă inclusiv. În lei prețul este între 1250 -2250 lei mp la roșu.

Dacă nu vrei să alegi varianta de mai sus cu o firmă care îți oferă și materialele și manopera iată cum stau calculele pe mp zidărie.

Preț Materiale /mp zid  grosime de 35 cm ( 25 cm cărămida + 10 cm termoizolație).

Preț Manoperă /mp zid grosime 35 cm

Preț total zid casă la roșu materiale + manoperă = între 650 – 1000 lei.

Desigur că acestea sunt doar niște calcule generaliste… nu aruncați cu pietre în mine… analizați și dvs… Prețurile la manoperă pot fi foarte diferite în funcție de zonă și de proiect. Un proiect complex implică mult mai multă muncă decât un proiect mai simplu… un constructor va ști să calculeze în funcție de proiect.

O casă de zidărie mai implică și mult fier, ciment pentru stâlpii de susținere, centura și placa de beton…

Am analizat preț /mp de zidărie pentru căci costurile diferă foarte mult de la un proiect la altul. O casă de 100 mp la roșu, poate costa 35000 euro sau poate costa 70000 …depinde foarte mult de proiect, de amplasarea pe teren și multe alte detalii.

Cum să construiești o casă ieftină – casă ecologică hempcrete.

Preț casă ecologică hempcrete

Despre casele ecologice din betonul de cânepă am mai scris aici. Acum vreau să vin cu calcule cât de concrete, dar tot calcule generaliste…nu pe un proiect anume.

Și la casă din beton de cânepă vom face calculele tot /mp materiale și manoperă zid de 35 cm grosime ( la fel ca la casa de zidărie). O casă din beton de cânepă se construiește pe structură de cadre de lemn iar betonul de cânepă este material de umplutură. Lemnul folosit va trebui să fie relativ uscat și de calitate pentru a realiza o structură foarte rezistentă. Structura de lemn se poate realiza în mai multe feluri cu dulap sau grinzi….alegerea va fi și în funcție din ce material va fia coperișul ( țiglă metalică grea, sau țiglă metalică).

Preț Materiale casă hempcrete.

Rețeta pentru o betonieră de 350 de l este:

Aici cantități și calculele pentru 1 mc de hempcrete.

Conform acestei rețete vă puteți calcula singuri la proiectul dvs necesarul de puzderie de cânepă, Enduria 500 și Supercalco S. Iată cum să construiești o casă ieftină.

Preț manoperă casă din beton de cânepă.

Total manoperă 360 – 460 lei

Preț casă hempcrete materiale + manoperă = aproximativ 577 – 700 lei /mp zid gros de 35 cm.

Prețul la casa hempcrete este calculat la execuție în regie proprie cu 3-4 oameni zilnic la muncă. Vei găsi foarte greu firme care execută case ecologice din beton de cânepă. Această variantă este de luat în calcul dacă cumva te gândești cum să construiești o casă ieftină și eficientă energetic în regie proprie. Teoretic pereții unei case de 100 mp din beton de cânepă ar putea fi realizați de 3-5 oameni într-o lună de vară.

Avantajul este la acest tip de construcție că nu trebuie să fie toți specialiști și astfel mâna de lucru ar trebui să fie mai ieftină. Plus că betonul de cânepă nu este foarte greu deci se manevrează destul de ușor. Dacă vrei să construiești o casă din beton de cânepă ai destule șanse. Poți participa la workshop pe această temă și timp de câteva zile vei învăța și vei experimenta cum se realizează acest tip de pereți. În plus din când în când, sau când întâmpini dificultăți poți cere sfaturi de la un specialist care se poate deplasa contra cost la tine și îți poate oferi soluții.

O casă ecologică poate fi mult mai ieftin de construit decât o casă din materiale convenționale. Plus aceste scumpiri la materialele de construcții și criza materialelor și meseriașilor din construcții te îndeamnă să te gândești de două ori la șansa unei case din materiale ecologice.

Toate aceste informații vor fi mai relevante dacă veți citi aici și despre beneficiile și avantajele unei case din hempcrete.

Dacă n-ai timp nici să mănânci atunci varianta recomandată este să găsești o firmă care are inclus materiale + manoperă. Astfel nu vei sta cu griji dacă îți fură materialele sau dacă vor pleca și te vor lăsa cu ochii în soare.

Construcția unei case de zidărie implică și multe alte costuri foarte mari cum ar fi: cofrarea și turnarea centurii, stâlpilor de susținere și planșeul, tencuiala și finisarea planșeului.

În contextul actual dar și în viitor casele ecologice vor avea un plus de valoare. Pe lângă multiple avantaje despre care am scris aici, avantajul major este că o casă ecologică are o valoare mai mare prin multiplele beneficii care le oferă pe termen lung.

Sper că aceste informații îți vor fi de folos să îți faci bine calculele cum să construiești o casă ieftină și eficientă energetic. Întoarcerea la materiale ecologice, eficiente energetic este o soluție pentru cine își dorește o viață sănătoasă și confortabilă.

Materiale de construcții ieftine-case ecologice

 

Preț casă din lut

Dezavantaje și 8 avantaje case ecologice

4 Mituri și prejudecăți casa ecologică de lut

Ultima fiță în construcții – case ecologice din lut

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.