fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Cea mai potrivită sursă de încălzire pentru locuință

După cum am mai spus este foarte important să ne informăm atunci când construim sau renovăm o locuință. Cunoștințe temeinice trebuie să avem și despre soluții și sisteme de încălzire a locuinței. O perioadă foarte mare din an locuința trebuie încălzită. Spuneam că există foarte multe surse de energie în natură, resurse care pot fi o variantă de încălzire pentru locuința noastră. Iată dar cum aleg cea mai potrivită sursă de încălzire pentru locuință.

1. Fă o listă cu sursele de energie la care ai acces în mediul tău înconjurător.

S-ar putea să ai pădurea mai aproape, sau s-ar putea să ai poziționată locuința la o sursă de vânt. S-ar putea să ai acces la gaz sau nu… Deci care sunt sursele tale de energie care ți-ar putea fi la îndemână. Uite aici lista cu surse de energie din mediul înconjurător (energia solară, gazul, motorina, lemnul, vântul, curentul electric și energia din pământ)

2. Ordonează-le după accesibilitate pe termen scurt și pe termen lung.

Încearcă să le așezi într-o ordine. Cele care sunt mai accesibile să fie în fruntea listei. Cele care sunt mai puțin accesibile să fie mai la sfârșit. De ce spun asta? Poate că ai găsit un kit de încălzire pe gaz foarte bun dar sursa ta de gaz este la sute de m distanță.

Atunci costurile cu aducerea sursei de energie la tine acasă ar scumpi cu mult varianta de încălzire aleasă. Sau poate că rămâi la varianta de gaz cu gândul să închiriezi o butelie de gaz care să o reîncarci la începutul sezonului. Dar trebuie să te gândești cât de facil este accesul unei mașini mari să vină de 2 ori pe an să îți încarce cu gaz stația ta. Mai gândește-te și ce temperaturi minime sunt frecvent iarna. Uneori temperaturile scăzute creează probleme la astfel de sisteme și trebuie luate unele măsuri împotriva înghețului.

3. Ia fiecare variantă în parte și gândește-te cât de facil este accesul la acea sursă de energie acum și chiar pe viitor.

Sigur când spun pe viitor nu mă refer la zeci de ani. După cum cred că ați observat cam orice sistem de încălzire are garanție câțiva ani. Ele pot funcționa în bune condiții 10 ani + ceva dacă sunt întreținute bine. Fie că vorbim de acumulatori pentru sisteme solare, sau centrale pe gaz sau alte alternative durata lor de viață și eficiență este în jurul a 10 ani. Unele surse de energie sunt mai accesibile în unele locuri. Altele sunt mai accesibile în alte locuri. Vezi ce este cel mai accesibil în zona ta.

4. Caută și vezi ce soluții și sisteme sunt la acel tip de energie  pentru cea mai potrivită sursă de încălzire

S-ar putea să găsești variante ieftine sau s-ar putea să găsești soluții mai scumpe. Caută pentru mai multe forme de energie și vezi ce variante găsești pe piață. Uneori ai putea găsi soluții scumpe pentru o formă de energie accesibilă, dar investiția este amortizată în timp. Alteori însă găsești soluții ieftine pentru surse de energie care sunt mai greu accesibile și la care se adaugă costuri pentru aducerea sursei de energie aproape de casă.

5. Ia un creion și notează.

Informații despre prețuri și costuri de instalare poți să găsești pe internet. Vezi cât costă unele sisteme de încălzire dar și cât costă aducerea sursei de energie la casa ta. Cea mai potrivită sursă de încălzire pentru locuință doar tu o poți găsi.

6. După toate aceste calcule consultă un specialist și spune-i la ce concluzii ai ajuns tu.

Un specialist te poate ajuta să alegi cea mai eficientă soluție de încălzire pentru casa ta după ce tu ai făcut niște calcule. Altfel el nu poate ști cât te costă pe tine să îți tragi curentul sau gazul la tine acasă. El nu poate ști dacă un sistem de încălzire/răcire este o soluție bună pentru tine dacă tu nu știi cât de facile sunt sursele de energie.

7. Gândește și caută și soluții mai noi și inovative pentru cea mai potrivită sursă de încălzire

Uneori o pompă de căldură poate fi o investiție bună dacă construiești o casă nouă. Dacă însă renovezi, unele sisteme pot fi foarte costisitoare prin faptul că sunt mai greu de montat la o casă în care locuiești sau este deja construită. Modificările, demolările, molozul și deranjul cântăresc mult și costă bani mulți pe care uneori nici nu poți să îi estimezi corect.

Informează-te înainte  de a construi. Constructorii și echipele de execuție nu au atât de mult timp să calculeze și să îți ofere ție soluții ieftine pentru încălzirea locuinței. Ei fac atât cât le permite timpul și minime cunoștințe pe care tu le oferi. Cu cât oferi mai multe cunoștințe cu atât echipa de specialiști îți poate oferi cele mai ieftine și eficiente soluții pentru încălzirea casei tale. Cea mai potrivită sursă de încălzire pentru locuință este aceea care este accesibilă și pentru care găsești sisteme bune și economice.

Imagini preluate de pe https://pixabay.com

 

 

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.