fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Cât costă o casă eficientă energetic

Dacă vrei să construiești trebuie să știi că de la începutul anului 2021  au intrat în vigoare noua legislație de construcție a caselor nZEB (case cu consum de energie aproape zero). Dacă te întrebi cât costă o casă eficientă energetic află că investiția începe încă din faza de proiectare. Eficiența energetică a unei locuințe nu este dată doar de materialele folosite ci și de modul de proiectare. O analiză în detaliu pe mai multe tipuri de materiale și structuri a realizat-o domnul inginer Marius Soflete și poți vedea aici toate episoadele. El analizează la o casă de 120 mp costurile pentru diferite tipuri de materiale. Casă pe structură de zidărie, casă pe structură CLT , casă pe structură timberframe, casă pe structură metalică.

Preț casă eficientă energetic

Ei bine trebuie să vezi neapărat aceste materiale video. Poate că ți se vor părea prea mari prețurile dar gândește-te că omul ăsta construiește de ceva ani buni și are poate sute de proiecte realizate. Poate că la tine manopera va fi mai ieftină și vei reduce considerabil din costuri. Sau poate e doar presupunerea ta. Fă bine calculele înainte de a te apuca să sapi primul șanț pentru fundație.

Sau poate unele materiale ți se par prea scumpe. Ei bine află că acele materiale sunt alese în funcție de performanța lor energetică și că un material bun te costă ceva bai în plus. Eu am mai făcut o analiză și am mai scris despre faptul că banii investiți în materiale eficiente energetic se amortizează în timp prin reducerea cheltuielilor la energie.

Preț casă pe structură de zidărie.

Prețul unei case depinde nu doar de materialele din care este construită dar și de modul de punere în lucru a materialelor. Poți să ai cele mai bune materiale și dacă nu ții cont de unele detalii foarte importante în construcții ai șanse mari să nu te bucuri de o casă eficientă energetic. De aceea alege nu doar cele mai bune materiale pentru o casă eficientă energetic, dar alege și o echipă cu experiență și portofoliu de case eficiente energetic.

Preț casă pe structură de lemn.

Sunt multe firma care construiesc astăzi case din lemn. Lemnul în România încă este accesibil la preț. O casă construită din lemn are multe avantaje și la prima vedere pare foarte atractivă. Orice construcție are avantajele și dezavantajele ei. De aceea este bine să gândim investiția atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Da o casă din lemn pare a fi mult mai ieftină și se realizează mult mai rapid decât alte tipuri de construcții.

Dar ca o casă de lemn să fie solidă și durabilă în timp trebuie să alegi lemn de calitate (cu umiditatea optima) să fie trat pentru carii și alți dăunători și protejat ignifug. Uneori când aud de meseriași care nici nu se gândesc la aceste aspecte stau și mă întreb dacă ar mai avea curaj ca peste 15-20 de ani să meargă în vizită la un beneficiar și să servească o cafea acolo.  Lemnul lucrează foarte mult în timp. Este foarte important ca pentru o investiție așa de mare lemnul să fie ales cu grijă și tratat corespunzător.

Standardul nZEB valabil în România

Orice tip de structura vei alege e bine să decizi în funcție și de parametri impuși pentru o casă eficientă. Normele noi care au intrat în vigoare impun și folosirea de surse regenerabile de energie. Asta înseamnă că vei investi inițial în sisteme și instalații care ulterior îți vor produce energia necesară.

Alege să construiești informat. Arhitectul face proiectul și gata. Tu construiești și tu vei locui în acea casă câțiva zeci de ani. Chiar dacă vei vrea să apelezi la specialiști în construcții este bine să ai măcar un minim de cunoștințe cu privire la ce este o casă eficientă energetic și care ar trebui să fie consumul de energie pentru o astfel de locuință, cât și sursele din care îți vei procura energia.

Photo by Ярослав Алексеенко on Unsplash

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.