fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Folii și benzi de etanșare profesionale

În ultimul timp apar pe piață tot felul de materiale de construcții. Auzim de ele dar pentru că nu sunt cunoscute de mult timp, mulți nu au încredere în ele. Au specificații tehnice și ce citim pe fișele tehnice sună destul de bine. Ei bine astăzi vreau să vorbim despre folii și benzi de etanșare, produse relativ noi pe piața construcțiilor.

Ce sunt Folii și benzi de etanșare profesionale

După cum le spune și denumirea sunt folii sau benzi care au rolul de a etanșa față de umezeală, frig și fonic. Există multe tipuri de folii și benzi de etanșare.  Folii și benzi de etanșare pentru ferestre, folii și benzi de etanșare pentru acoperișuri, pentru îmbinări sau folii pentru fundație și multe altele.

Acestea pot fi formate din 1 sau mai multe straturi în funcție de suprafețele pe care se pot aplica. La foliile din mai multe straturi fiecare strat are rolul său. Poate exista un strat cu rol de protecție și rezistență la degradarea mecanică, un strat  activ care practic reglează umiditatea în material, un strat de tip armare care asigură rezistența mecanică. Toate aceste straturi  au rolul de a forma un sistem eficient cât mai durabil în timp.

Cum aleg să fac o etanșare corectă

În funcție de locul unde trebuie aplicate și mediul exterior. Există benzi și folii de etanșare profesionale speciale destinate pentru diferite tipuri de suport. La membranele și foliile de etanșare pentru acoperiș, materialele care intră în componența lor au în vedere comportarea în timp la dilatare și contracție, comportarea la diferențe mari de temperaturi, comportarea la UV, rezistența la vânt și umiditate.

Benzile de etanșare pentru ferestre sunt specific realizate pentru a putea fi lipite pe diferite tipuri de suport. Lipitura este foarte importantă și trebuie să reziste cât mai mult în timp, chiar dacă sunt  tipuri diferite de materiale ce se comportă diferit la dilatare/contracție. Peste aceste tipuri de benzi se poate aplica apoi tencuiala și alte tipuri de materiale pentru finisare.

Chiar dacă sunt produse relativ noi pe piață, marii producători de folii și benzi de etanșare profesionale realizează diferite teste atunci când vorbesc de specificațiile tehnice. Nu sunt doar cifre aruncate cu creionul pe hârtie. Aceste folii sunt expuse și testate mod îndelungat la ”intemperii foarte ciudate”, la temperaturi de teste manipulate în laboratoare. Testele au rolul atât de a oferi informații corecte și reale dar și pentru a îmbunătăți în permanență noi produse.

Dacă vreți să aveți o casă eficientă energetic încercați să reduceți pierderile de căldură și folosiți folii și benzi de etanșare. Informați-vă și folosiți-le corect. Vor îmbunătăți cu mult confortul termic din casă și vă vor rămâne mai mulți bani în buzunar.

Folii și benzi de etanșare profesionale.

Photo by Jessica West from Pexels

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.