fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Folii și benzi de etanșare pentru ferestre.

Când vorbim de case eficiente energetic nu putem să nu facem referire și la spațiile vitrate. Pe aici se poate pierde o mare cantitate de căldură. Este imperios necesar ca și ferestrele și ușile să fie bune termoizolatoare. Vorbeam aici de ferestrele tripan cu trei foi de sticlă și cu strat de Argon. Ferestre recomandate pentru case pasive. Pe lângă calitatea ferestrelor este important și modul de montare al acestora.

În montarea tâmplăriei cu geam termoizolant extrem de importantă este etanșarea rostului dintre ramă și perete. Unii meseriași folosesc doar spumă de montaj însă aceasta nu este suficientă pentru atingerea și păstrarea performanțelor termoizolatoare și hidroizolante. Spuma de montaj își pierde rezistența în timp dacă nu este protejată corespunzător. Astfel termoizolarea și hidroizolarea trebuie completată de folii și benzi de etanșare pentru ferestre.

Tipuri de folii și benzi de etanșare pentru ferestre

Există folii de etanșare pentru interior/exterior și benzile de etanșare precomprimate. Cele pentru exterior sunt fabricate din cauciuc elastometric iar cele pentru interior din cauciuc butilic. Fiecare are rolul său. Ele sunt flexibile  și au rolul de a etanșa casa prin bariera pe care o realizează și pot rezista la temperaturi de -30 grade C la + 120 grade C.

Mai întâi se aplică folia de interior ( impermeabilă la vapori și apă) iar la exterior se aplică folia pe bază de cauciuc elastometric – folie de exterior rezistentă la apă și raze UV. Aceste folii sunt compatibile cu materialele de construcții de finisaj. Peste acestea se pot aplica materialele de finisaj iar suprafața exterioară a zidului  va prezenta o etanșeitate  sporită. Se pot aplica perimetral pe cantul ramei elementului de tâmplărie și benzi de etanșare precomprimate înainte de fixarea în zidărie.

Aceste tipuri de folii și benzi de etanșare pentru ferestre oferă o hidroizolație la exterior, iar la interior izolarea termică și fonică. Toate aceste folii se pot tencui și finisate cu materiale de finisaj fiind încorporate în finisaje.

Chiar dacă sunt opțiuni noi de termoizolare prezente pe piață totuși eficiența lor este dovedită atât de specificațiile tehnice cât și de testele la care au fost supuse în laboratoarele de teste. Sunt soluții care pot aduce un confort termic sporit casei tale. Au eficiență dacă sunt respectate instrucțiunile de montare.

Mult succes! Și o casă cât mai călduroasă și primitoare.

Photo by STIL on Unsplash

 

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.