fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

 

Chiuvetă de granit pentru bucătărie

Cele mai utilizate chiuvete sunt încă cele de inox. Sunt pe piață de foarte mult timp, sunt practice, destul de rezistente și ușor de întreținut. Arată destul de bine, și dacă ne gândim bine obiectele de inox ( aragaz de inox, cuptor de inox) sunt încă la modă. Dar poate că unii s-au cam săturat de clasicul inox și își doresc o bucătărie mai deosebită. Ce-ar fi să ne gândim și la chiuvetă de granit pentru bucătărie. Da, ar fi o obiecție de remarcat. Prețul este mai mare… dar având în vedere faptul că este un produs premium este și normal. Aici trebuie să facem deosebirea față de chiuvetele obținute din rășini sintetice. Acestea pot avea un aspect asemănător, dar pot fi deosebite unele de altele prin prisma greutății. Chiuvetele din rășini sintetice sunt mai ușoare și ca chiuvetele din inox.

Chiuvetă de inox sau chiuvetă de granit

Chiuvetă de inox sau chiuvetă de granit

Chiuvetele din granit sunt mult mai grele. Pot fi realizate din compozit (rocă) în amestec cu rășini polimerice. Materialul devine astfel dur, cu o rezistență de excepție. Chiuvetele de granit pot fi din cele mai diverse forme și culori  (gri, maro, albastru, verde, roșu, negru sau alb cu sau fără inserții de cuarț) fără a da senzația de sintetic. Avem chiuvete  standard, cu una sau două cuve, cu picior, etc.

Un aspect foarte important la acest model de chiuvete este că tot ceea ce înseamnă accesorii de montaj (baterii, sifoane, garnituri) trebuie să fie compatibile cu chiuveta. Deci când achiziționați  o chiuvetă de granit interesați-vă care sunt elementele compatibile și este recomandat să cumpărați totul de la același producător.

Chiuvete de bucătărie din granit cu baterie ceramică inclusă.Chiuvete de bucătărie din granit cu baterie ceramică inclusă.

Este important să știți că există și o serie de recomandări în ceea ce privește montarea chiuvetelor de granit. Manipularea cu grijă (ca să nu pierdeți garanția), robineți compatibili, garnituri speciale. Veți găsi pe piață și chiuvete de bucătărie din granit cu baterie ceramică inclusă care vă scutește de unele bătăi de cap.

Chiar dacă o chiuvetă de granit pentru bucătărie costă mai mult decât una obișnuită cine dorește eleganța și calitatea va înclina spre  această alegere. Are un aspect uimitor. Multitudinea de culori și forme inedite îți vin în ajutor în amenajarea unei bucătării moderne. De asemeni duritatea și rezistența materialului este net superioară. Chiar dacă se întreține diferit față de o chiuvetă din inox dacă îți cumperi produsele recomandate nu este așa greu să îți păstrezi o chiuvetă curată. De obicei vânzătorii de astfel de chiuvete au și produse pentru întreținerea lor.

Photo by Joe Ciciarelli, Christian Mackie,   Sidekix Media on Unsplash

 

shopu.ro
shopu.ro

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.