fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Utilizarea și eficiența încălzirii electrice în pardoseală este un subiect foarte discutat. Recomandat de avantaje foarte diverse și greu de contestat, încălzirea în pardoseală a devenit în ultimul timp o alternativă viabilă și preferată de un număr crescut de beneficiari. Pentru a face o alegere bună este important să te informezi foarte bine. Dacă te interesează încălzire electrică în pardoseală preț kit și montaj vei afla informații să alegi bine. Așadar să discutăm despre încălzirea electrică cu diferitele ei aspecte.
sensodays.ro

Iată cele mai importante subiecte pe care le vom analiza pe rând.

Tipuri de încălzire în pardoseală.

Prețul  unui sistem de încălzire electrică în pardoseală

Eficiența sistemului de încălzire electrică.

Prețul accesibil, montaj ușor și foarte rapid, durata mare de utilizare, defecțiuni minime și multe alte avantaje sunt motive pentru care foarte multe persoane sunt interesate de încălzirea electrică în pardoseală. Este un sistem de încălzire ieftin și eficient. Poate fi un sistem de încălzire aproape gratis, dacă se face și o minimă investiție în câteva panouri fotovoltaice. Dar nu accesibilitatea este factorul pentru care mulți optează pentru încălzire electrică în pardoseală ci și faptul că pe lângă gaz este o sursă continuă de energie pentru care nu trebuie să mai ai grija achiziționării din timp. Este un sistem de încălzire curat, o opțiune foarte bună în zonele unde gazul încă nu este branșat.

Tipuri de încălzire electrică în pardoseală.

Încălzirea electrică în pardoseală se poate realiza cu covorașe sau cabluri electrice încălzitoare, conectate la o sursă de curent care se încălzesc și dau căldură în cameră. Aceste covorașe electrice sunt distribuite sub pardoseală, iar temperatura lor este controlată cu ajutorul termostatelor. Toată pardoseala este astfel caldă, iar căldura este distribuită uniform în toată încăperea. Pentru încălzirea în pardoseală este recomandat a se folosi parchet special pentru încălzirea în pardoseală. Acest parchet este mai subțire (pentru a permite căldurii să treacă) și mai rezistent.

1. Încălzire în pardoseală cu covor electric încălzitor.

Incalzire-electrica-cu-covor-electric

Covorul electric de încălzire poate fi folosit sub pardoseli de ciment, sub gresie, sub parchet, fiind adecvat pentru toate tipurile de încăperi. Este recomandat atât pentru încălzirea în băi, bucătării cât și pentru living sau dormitor. Covorul electric se poate distribui în adezivul pentru gresie, nefiind necesară turnarea unei șape. Acesta este format dintr-un cablu subțire de 4 mm care este dispus pe un material de 50 cm lățime și lungimi între 1 m-24 m.

Cu ajutorul termostatului electric se controlează nivelul de temperatură, care comunică permanent cu senzorul de podea instalat între cablurile covorului de încălzire sub pardoseală. Termostatul electric pornește și oprește funcționarea covorului electric în funcție de temperatura senzorului. Se pot monta și termostate programabile care pot stabili limita și orele de funcționare. Această variantă este mai scumpă decât cea cu cablu electric încălzitor.

Rețineți. Covoarele electrice încălzitoare sunt de mai multe dimensiuni calorice. Puterea medie este exprimată pe mp. Veți găsi covoare electrice încălzitoare cu putere între 70-150w/mp. Aceasta reprezintă puterea instalată. Foarte mulți confundă puterea instalată cu consumul de curent electric. Acest aspect îl vom lămuri la consumul lunar al încălzirii electrice.

2. Încălzirea în pardoseală cu cablu electric încălzitor.

La fel ca încălzirea cu covor electric încălzitor și acest tip de încălzire se poate distribui sub șapă, gresie sau parchet. Acest tip de sistem are o putere mai mare de încălzire, este mai ieftină decât covorașul electric și oferă mai multă flexibilitate modelării în diferite locuri. Veți găsi cabluri de încălzire între 3-7 mm. Cablurile încălzitoare trebuie montate la distanțe egale între

Incalzire electrica in pardoseala cu cablu incalzitor

spire pentru că ele NU trebuie să se atingă sau să se suprapună niciodată. Senzorii pentru temperatură trebuie montați în tuburi copex obturate la capăt, la jumătatea distanței între două spire paralele consecutive de cablu încălzitor, în zonele ce ulterior vor fi libere, neacoperite de mobilier.

Cablu de încălzire de 0,7mm este un sistem conceput să fie instalat în pardoseală în timpul construcției. Este un sistem de cabluri de putere mare și poate fi încorporat într-o șapă de minim 3 cm.

Rețineți: Pentru construcție nouă se recomandă sistem principal de încălzire – se pretează încălzire cu cabluri electrice (max. 18 W/m). Pentru pardoseli renovate sau subțiri – se pretează încălzire cu cabluri electrice (max. 10 W/m), sau covorașe electrice (100 și 150 W/m2)

Încălzire electrică în pardoseală preț kit și montaj

Foarte mulți sunt atrași de acest tip de sistem de încălzire datorită prețului foarte mic de achiziție și montaj. Fie că alegi montarea de cabluri electrice încălzitoare fie că alegi covorașe electrice prețul este mai mult decât convenabil. Dacă aduni preț materiale + senzori + elemente fixare prețul /mp poate fi de 10- 14 euro/mp. În funcție de termostatele și automatizările care l

e alegi, prețul poate urca la un preț de 20-30 euro mp incluzând și manopera. Totuși este bine să rețineți că termostatele inteligente pot face o economie la energie și până 20 % la facturi.

În funcție de proiect un termostat poate deservi o singură cameră sau mai multe camere. Astfel prețul va fi în funcție de materialele pe care le alegi.
Este bine să rețineți că puteți gă

si de cumpărat kit sistem încălzire electrică care cuprind toate accesoriile și instrucțiunile de montaj. Întrebați producătorul care sunt condițiile garanției. Se recomandă montarea covorașelor electrice de către o firmă specializată, dar montajul este destul de simplu și poate fi montat de oricine are minime cunoștințe electrice.

Eficiența sistemului de încălzire electrică.

Un sistem de încălzire este cu atât mai eficient cu cât este mai bine izolată casa. Când sistemul de încălzire este în pardoseală, izolarea pardoselii trebuie să fie foarte bine realizată. Altfel o parte din căldură se va transfera spre pământ. De exemplu la o casă pasivă se recomandă o izolație sub pardoseală (sub șapă) cu polistiren de 20-25 cm. Eficientizarea energetică a locuinței înseamnă consum mai mic la facturi pentru încălzire/răcire, deci un sistem de încălzire eficient.

Dacă întâlniți oameni care spun că sistemul de încălzire electrică în pardoseală nu este eficient, mai întâi întrebați-i cât de izolată le este casa. Găsiți și cazuri concre

te care vă vor demonstra că încălzirea electrică în pardoseală este eficienta și ieftină. Diferența dintre unii și alții nu este sistemul de încălzire ci gradul de izolare al locuinței.

Așadar este foarte important să acordați atenție și eficientizării termice a locuinței. Găsiți aici mai multe detalii.
Un sistem de încălzire este mai eficient decât altul atunci când pentru aceeași temperatură din exterior consumi mai puțini kw pentru încălzire și la un preț mai mic.

De exemplu dacă la încălzirea cu calorifere pentru 100 mp cheltuielile mediii lunare sunt în jur de 350-400 lei, încălzirea electrică în pardoseală ar trebui să te coste mediu lunar mai puțin. Vorbim aici doar de consumul mediu lunar. Prețul sistemului și alte cheltuieli le-am discutat mai sus. Sunt foarte mulți care aleg încălzire electrică în pardoseală preț kit și montaj de la aceeași firmă.

Despre eficiența sistemului de încălzire electrică găsiți comentarii și exemple concrete la diferite articole pe internet. Sunt beneficiari care dau exemplul lor concret de consum. La o casă bine izolată eficiența este demonstrată de cifre scăzute la facturile la curentul electric.

Exemple concrete de consum încălzire electrică în pardoseală.

  1. La o casa de 200 mp, cu temperatura setată la 19 grade, consum 120 – 130 KW zilnic. Am instalat 22 KW încălzire, pe un branșament trifazat de 24 KW. Folosesc 6 termostate pe 7 zone încălzite. Am automatizat să nu plece toate zonele simultan ca sare siguranța ENEL. Casa este din cărămidă porotherm de 40 izolată cu vată bazaltică de 10, termopane cu 3 sticle, polistiren de 3 cm sub șapă. Acoperișul izolat cu 20 cm vată minerală, părțile mansardate cu 30 cm. Lunar consumă 3500 KW. Eu am tarif de 0.3 RON/KW adică cu tva cam 1300 RON lunar, la 19 grade,  iar casa nu este locuită să deschizi uși și geamuri și în condițiile în care afară nu au fost minus 15 grade. Adică iarnă blândă.
  2. Am încălzire cu „carbon heat” (covorașe electrice) și sunt foarte mulțumit de costuri. Eu am un consum de 180 w /mp dar asta nu înseamnă că funcționează în continu. La – 10 grade afară îmi funcționează 45s la 16 minute. Cu temperatura setată la 25 grade în pardoseală am 23 grade în aer. La o suprafață de 46 mp cu trei termostate m-a costat 2500 lei.

Sper ca aceste informații să vă ajute să analizați bine și să faceți o alegere bună. Încălzirea electrică în pardoseală oferă mult confort și siguranță și este unul din sistemele cu cele mai mici probabilități de defecțiune. Durata de utilizare este de peste 20 de ani… unii oferă și garanție de 50 de ani. Mult succes și spor în toate cele bune !

fornello.ro/

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.