fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Casa Pasivă Casa Verde Casa Modernă

Segmentul construcțiilor a luat foarte mult amploare și diversitatea materialelor a crescut. Cercetările în domeniul construcției au scos pe piață materiale noi tot mai diversificate. Astăzi când construiești o casă te lovești de dilema alegerii materialelor de construcție. Fiecare ar vrea să folosească cele mai bune materiale să aibă cele mai scăzute costuri la întreținerea locuinței.

Au apărut și concepte noi despre case… Casa Pasivă Casa Verde Casa Modernă. Fiecare concept încearcă să se apropie tot mai mult de conceptul unei case eficiente energetic.

Casa Verde

Este un concept ce își dorește a fi mai prietenos cu mediul înconjurător. Materialele folosite trebuie să influențeze cât mai puțin ecosistemul. Folosirea de materiale luate din natură, cum este lemnul, lutul, paiele, pietrele… are scopul menținerii unui echilibru în natură. În același timp aceste materiale trebuie folosite cu multă inteligență în încercarea de a construi o casă cât mai eficientă energetic.

Nu contează doar materialele folosite și impactul lor asupra sănătății omului și mediului. E important ca acea construcție să aibă costuri cât mai reduse pentru întreținerea pe timp de iarnă sau vară.

Casa Modernă

Este un concept foarte vast. Prin folosirea materialelor de ultima generație și îmbinarea cu inteligența artificială, casa modernă își dorește să ușureze viața individului. Uneori însă aceste tehnologii ajung să fie foarte costisitoare financiar și chiar nocive pentru individ și pentru mediu. În conceptul casa modernă primează confortul.

Casa pasivă

Este un concept mai nou pentru Romania. Din 31 decembrie 2020 va intra în vigoare o directivă europeană care impune clădirilor noi să respecte principiul ”consum aproape zero la energie”. Casele pasive sunt acele clădiri la care un consum minim de energie realizează un confort termic superior. Acest lucru se poate realiza dacă construcția respectă cerințele strict corespunzătoare Standardului Passive House.

Acest standard face referire la: performanța termică a sistemului de izolație, gradul de etanșeitate,  calitățile echipamentelor și instalațiilor, consumul de energie pentru răcire/încălzire, și la energia primară. Confortul termic resimțit în casele pasive  este net superior indiferent de temperaturile de afară. De fapt criteriul major pentru o casă pasivă este consumul redus de energie pentru răcire/încălzire. Acesta poate fi cu până la 90 % mai scăzut decât la o casă convențională.

Casa Pasivă Casa Verde Casa Modernă

Deci chiar dacă diversitatea materialelor este atât de mare, pentru construirea unei case bune este necesară multă informare. O casă eficientă trebuie să aibă și costuri de construire rezonabili, să fie cât mai prietenoasă cu natura, să oferte confort și să aibă costuri de întreținere cât mai scăzute.

Photo by Jessica Pamp on Unsplash

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.