fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Ce este o casă pasivă

Scriam în articolele anterioare că diversitatea materialelor de construcții a creat noi posibilități. Ingineria construcțiilor încearcă să reducă cât mai mult costurile pentru întreținerea unei locuințe. Astfel avem de-a face cu conceptul de casă pasivă. Ce este o casă pasivă vom analiza pas cu pas în acest articol.

Casa pasivă trebuie să îndeplinească o serie de cerințe ca să primească certificatul de Passive House. Pe scurt o casă pasivă este caracterizată de un confort termic ridicat, calitate superioară a aerului interior și costuri cu 90 % mai mici decât la o casă convențională.

Aceste construcții de top utilizează cel mai bine resursele ”pasive” cum ar fi soarele, ventilația, umbrirea. Deci ce este o casă pasivă?

Principiile pentru o casă pasivă sunt următoarele:

 1. Consum de energie redus.

  Consumul maxim de energie/an nu trebuie să depășească 15 kWh/mp pentru spațiul de locuit. În zonele calde unde este necesară și răcirea se vor folosi ca reper aceeași cerință de consum al energiei.

 2. Folosirea energiei regenerabile.

  Totalul energiei regenerabile folosită pentru întreaga locuință ( încălzire, apă caldă, electricitate) să nu fie mai mare de 60 Kwh/mp pe an.

 3. Etanșeitate mare și schimburi de aer minime.

  Se permite un schimb de aer la presiunea de 50 Pa de maxim 0,6 schimbări pe oră.

 4. Confort termic crescut.

  Confortul termic trebuie să fie același atât iarna cât și vara pentru toate zonele locuibile, iar supraîncălzirea în casă peste 25 grade C să nu depășească 10%.

 5. Folosirea recuperatoarelor de căldură și filtrare a aerului pentru un aer curat și confort termic.

Dacă datele de mai sus nu îți spun mare lucru atunci pot să îți spun că o casă pasivă intenționează  să fie o casă adecvată nevoilor tale cu un consum cât mai mic de întreținere. Aceste case pasive asigură un climat interior confortabil prin diferite sisteme de ventilație și recuperatoare de căldură. Folosesc în folosul tău toate resursele pasive din exterior pentru a obține o eficiență energetică și confort maxim.

Pentru a ajunge la aceste performanțe există însă o serie de cerințe și de principii de care trebuie să se țină cont atunci când este construită locuința. De la temelie și până la acoperiș, ferestre și poziționarea construcției față de soare, toate aceste detalii sunt extrem de importante. Construiește informat și vei construi inteligent pentru tine, pentru urmași și pentru mediul înconjurător.

Ce este o casă pasivă?

O casă bine construită cu confort termic sporit.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.