fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Idei de mobilier pentru amenajare baie modernă.

Dacă ai ajuns la amenajarea băii te poți confrunta cu o serie de provocări. Ai vrea să amenajezi totul în așa fel încât să folosești eficient spațiul de care dispui. Idei de mobilier pentru amenajare baie modernă sunt multe dar trebuie să te gândești la ceva specific pentru nevoile tale. Atunci când amenajezi baia e important să ai în vedere mai multe aspecte. De la mobilierul de baie, finisaje, culori dispunerea față de fereastră, orice detaliu este foarte important când trebuie să îți creezi un spațiu util și organizat. Dacă spațiul pentru baie este și un spațiu mai mic, atunci poți avea o adevărată provocare în găsirea pieselor potrivite de mobilier.

Iată câteva idei de mobilier pentru amenajare baie modernă și la ce trebuie să acorzi atenție.

1. Încearcă să economisești spațiul.

Dacă nu ești ”fan baie cu spumă” alege cabină de duș potrivită spațiului tău. Amplaseaz-o corect ținând cont de aburi și de nevoia de aerisire a băii. Ai și opțiunea de alege o cabină de duș cu hidromasaj care este foarte relaxant și revigorant. Când alegi chiuveta de baie ține cont de spațiul util de care ai nevoie atunci când ești în baie.

2. Alege culori pastel pentru luminozitate și stare de bine.

Poți să alegi finisaje interioare pentru baie cum ar fi: gresie sau faianță, tapet rezistent la umiditate, panourile murale decorative pentru spații umede, plăci decorative din ciment, podea epoxidică, granit sau travertin, etc. Toate acestea îți vin în ajutor pentru alegerea celor mai fine nuanțe și pentru crearea unui mediu ambient foarte plăcut și armonios. Alege culorile pastel pentru crearea unui mediul relaxant.

Mobilier pentru baie

3. Alege cu grijă mobilierul potrivit și creează spații de depozitare.

Chiar dacă uneori poate fi o provocare când trebuie să utilezi o baie mai mică, totuși găsești mobilier de baie pentru nevoile tale. Astăzi chiar dacă nu găsești la magazinul din orașul tău tot ce vrei, pe internet sigur găsești orice mobilier cauți. Un mobilier minimalist îți va economisi din spațiu și din buget. Dacă alegi montarea unui dulap înalt vei avea mai mult spațiu de depozitare și mai mult loc în baie. Poți folosi dulăpioare inteligent compartimentate pentru spațiu mai mult. Alege să montezi polițe pentru a avea la îndemână prosoapele și obiectele de igienă personală.

4. Folosește materiale naturale.

Lemnul, marmura sau piatra naturală pot fi materiale potrivite pentru baia ta. Conferă o stare de bine și de confort psihic. Sunt prietenoase cu mediul înconjurător și găsești o mulțime de opțiuni pe piață. De la granit, travertin, ardezie, limestone, marmură și tot felul de nuanțe de piatră naturală. Alege stilul în care vrei să îți utilezi baia și îmbină util mobilierul cu necesitățile familiei tale.

5. Iluminat economic și bine amplasat.

Dacă lumina naturală nu este în favoarea ta alege un iluminat economic și inteligent. Amplasează-l să poți avea lumină bună în mod deosebit la oglindă și să nu fie împiedicată de alte obiecte sau mobilier.
casamia.ro

6. Așază o plantă naturală în baie.

În cazul în care nu știai există plante naturale cărora le place în baie (le place umiditatea). Unora le place mult și lumina, altele sunt chiar nepretențioase. Ele vor absorbi din umiditate și vor crea un ambient plăcut și în baie.

Plante naturale pentru baie

 

7. Folosește cât mai corect iluminatul natural.

Amplasează o fereastra utilă, nu doar pentru aerisire, ci să pătrundă și lumina naturală în baie. Când alegi mobilierul amplasează-l în așa fel încât să beneficiezi de cât mai multă lumină naturală. Pune oglinda să ai mereu lumină bună spre ea. E bine să faci niște schițe înainte de a cumpăra mobilierul ca să alegi dimensiunile potrivite și să nu îți acopere fereastra sau să încarci spațiul cu prea multe obiecte.

Iată câteva idei de mobilier pentru amenajare baie modernă care sper că te vor ajuta să îți decorezi o baie după placul tău.

Photo by Sanibell BV, Francesca Tosolini,  Anne Nygård, Christian, Mackie Sanibell BV on Unsplash

 

 

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.