fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Preț panouri fotovoltaice pentru casă

Dezvoltarea tehnologiei și a sistemelor solare din ultimul timp, cât și scumpirea energiei fosile, ne determină să acordăm atenție energiei solare. Sistemele solare fotovoltaice prezintă multiple îmbunătățiri și automatizări, iar preț panouri fotovoltaice pentru casă au devenit accesibile. Probabil că vei fi surprins cât costă să instalezi panouri solare la casă și în cât timp se amortizează investiția.

Mod de funcționare – panouri solare pentru casă

După cum și denumirea le spune panourile solare folosesc energia solară și produc energie electrică sau energie termică.

Panourile solare termice (colectoare solare) captează razele solare și le transformă în energie termică. Acestea sunt folosite pentru producerea de apă caldă menajeră necesară în locuință și aport la încălzire în sezonul rece.

Panourile solare fotovoltaice folosesc energia solară pentru a produce energie electrică necesară în locuință.

O instalație de panouri solare fotovoltaice la o casă pentru producerea energiei electrice, include cel puțin aceste componente de bază.

Tipuri de panouri solare pentru casă

Există mai multe tipuri de panouri solare care diferă în funcție de tehnologia după care sunt construite sau după modul de utilizare.

În funcție de nevoile tale poți alege ce panouri solare ai nevoie. Dacă vrei să afli preț panouri fotovoltaice pentru casă trebuie să știi ce anume vrei să obții de la panourile solare. Îți recomand să citești  aici cum calculezi puterea instalată și cât te costa un sistem de panouri solare în funcție de ce tip de sistem ai nevoie.

Recomandări pentru alegerea celor mai bune panouri solare pentru casă

Preț panouri fotovoltaice pentru casă

Desigur că preț panouri fotovoltaice pentru casă diferă de la producător la producător și de la un tip de panou la altul. Tehnologia de fabricare și eficiența panourilor diferă mult de la unele la altele. În funcție de zona unde este amplasată locuința, dispunerea față de punctele cardinale vei putea alge diferite tipuri de panouri fotovoltaice.

Estimativ însă dacă vorbim de panouri fotovoltaice pentru casă poți să știi că prețul de cost pe Watt începe de la 600-800 euro pe metru pătrat.

Dacă luăm în calcul un preț mediu de 1100 euro per Kw instalat se ajunge la un cost estimativ de 4600 lei. Asta înseamnă că la un sistem de 3 Kwh Preț panouri fotovoltaice pentru casă este aproximativ 13.800 lei. Montajul mai poate costa între 500-700 euro.

Deci pentru o casă de 120 mp și un consum mediu lunar  între 200-300 Kwh  prețul pentru un sistem de panouri solare începe de la 15000 lei. Prețul crește în funcție de tipul de panou solar achiziționat și de accesoriile și automatizările folosite. Nu se poate stabili exact un preț panouri fotovoltaice pentru casă deoarece cerințele diferă de la o casă la alta. Un sistem complet și performat poate ajunge chiar și la 1600 euro per KW instalat.

Estimativ prețul unei instalații solare poate începe de la 3000 euro și poate ajunge chiar și la 20000 euro în funcție de puterea instalată și de automatizări.

Cât de rentabile sunt niște panouri solare pentru casă

Pentru a afla gradul de rentabilitatea trebuie să calculați perioada de amortizare.  Dacă costurile pentru energia electrică erau de 180 lei / lună rezultă un total de 2160 lei /an  aproximativ 430 euro. Dacă sistemul care vrei să îl achiziționezi este în jur de 2500 euro înseamnă că investiția se amortizează în aproximativ 5-6 ani. Pentru a calcula cât de rentabile sunt panourile solare la casă trebuie să mai luam în calcul beneficiile sistemului, economiile la energie electrică, cât și creșterea valorii locuinței.

Luând în calcul că în ultimii 5 ani prețul la energie electrică a crescut foarte mult investiția se remarcă a fi foarte profitabilă și oferă și independență și confort.

Însă o investiție care se amortizează în 5-10 ani este considerată o investiție profitabilă, luând în considerare că durata de viață a panourilor solare este de 20-25 ani.

Este important să cunoașteți că din când în când există programe și finanțări de la stat exclusiv pentru instalarea de energie regenerabilă pentru locuințe. Deși trebuie să depui un dosar stufos și e mult de umblat după avize, cât timp programele sunt în derulare există firme specializate care vin în întâmpinarea ta să te ajute la completarea dosarului. În schimbul unei sume de bani îți fac ei tot dosarul ci toate avizele necesare.

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.