fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Schimbările de situație din ultimul an, ne determină să apelăm la sursele de energie cât mai ieftine și independente de sistemul național. Una din sursele de energie de care poate beneficia oricine este energia solară. Energia solară poate fi o sursă de energie și pentru locuința ta, prin instalarea unui sistem de panouri solare. De aceea este foarte important să cunoști avantaje și dezavantaje panouri solare.

Orice investiție pentru locuință cere multă documentare ca să poți face cea mai bună alegere. Nimeni nu cunoaște mai bine ca tine ceea ce ai nevoie, stilul de viață, confortul dorit, consumul de energie și cât ești dispus să investești. De aceea înainte de a cere sfatul unui specialist, informează-te. Doar așa vei putea face o alegere bună.

Tipuri de panouri solare

După cum am mai scris si aici există mai multe tipuri de panouri solare. Recomand a citi despre tipurile de panouri solare, tehnologia de fabricare și modul lor de folosire, recomandări de utilizare și multe alte informații utile.

Amintim aici doar tipurile principale de panouri solare ca să putem face referire la fiecare.

Panouri solare pentru apă caldă (panouri termice).

Preiau energia solară și o transformă în căldură. Aceste tipuri de panouri solare produc apa caldă necesară în locuință și pot aduce și un aport la încălzire în sezonul rece. În această categorie sunt mai multe tipuri de panouri solare cu diferite tehnologii de fabricare și de funcționare.

Panouri solare fotovoltaice (panouri pentru energie electrică).

Preiau energia solară de la soare și o transformă în energie electrică. Acestea produc energie electrică pentru locuință. Si în această categorie sunt mai multe tipuri de panouri solare cu diferite tehnologii și modalități de funcționare.

Sisteme de panouri solare on-grid.

Aceste sisteme de panouri solare pot produce energie solară, iar surplusul poate fi introduc în rețeaua națională. Sunt sisteme de panouri solare care se instalează când locuința este branșată la rețeaua electrică națională.

Sisteme de panouri solare off-grid.

Aceste panouri solare produc energie solară doar pentru locuință. Surplusul de energie electrică îl stochează în baterii pentru a fi folosit când sistemul nu produce energie. Aceste sisteme sunt recomandate le locuințe care nu pot fi branșate sau nu sunt branșate la rețeaua electrică națională.

Avantaje și dezavantaje panouri solare

Pentru a avea o analiză corectă vom lua pe rând categoriile de mai sus.

Avantaje și dezavantaje panouri solare pentru apa caldă

Panou solar apa calda

Avantaje panouri solare pentru apă caldă

Dezavantaje panouri solare pentru apă caldă

Avantaje și dezavantaje panouri solare pentru energie electrică

Kit panouri fotovoltaice pentru casa

Avantaje panouri fotovoltaice pentru energie electrică

Dezavantaje panouri fotovoltaice pentru energie electrică

Cum aleg un panou solar pentru locuință.

Fie că alegeți panouri fotovoltaice pentru energie electrică, fie că alegeți panouri solare pentru apă caldă sau chiar un mixt între cele două trebuie să țineți cont de următoarele principii:

Orice investiție are avantaje și dezavantaje.  Informați-vă cât mai bine să știți de ce aveți nevoie. Consultați specialiști și cereți oferte personalizate.

Unele firme au inclus  în prețul sistemului și prețul de montaj și transport. Alte firme au prețuri mai mici și vă taxează suplimentar montajul. Fiți atenți că și prețul de montaj este unul semnificativ.

Vă doresc o casă confortabilă și utilă și alegeri corecte de care să vă bucurați mulți ani fericiți.

 

 

 

 

 

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.