fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Kit panouri fotovoltaice off-grid

Kit panouri fotovoltaice off-grid

Energia solară poate fi o sursă de energie oriunde ar fi amplasată locuința. Sistemele solare fotovoltaice off-grid  sunt sisteme independente care captează energia solară și o transformă în energie electrică. Aceste sisteme nu sunt conectate la rețea, iar surplusul de energie produs  se stochează în baterii.

Componentele unui Kit panouri fotovoltaice off-grid

Un Kit panouri fotovoltaice off-grid este alcătuit din mai multe componente:

 • Panouri solare fotovoltaice.

  Acestea captează energia solară și o transformă în energie electrică. Panourile solare fotovoltaice sunt de mai multe tipuri și calități. Pentru o performanță bună alegeți cel mai bun panou fotovoltaic. Calitatea și capacitatea de conversie a panoului este foarte importantă pentru performanța întregului sistem.

 • Baterii de stocare a energiei produse.

  Bateriile solare se leagă între ele în serie sau în paralel și formează bancul de baterii. Bateriile solare sunt proiectate special pentru acest tip de sistem și se deosebesc de bateriile obișnuite prin faptul că suportă cicluri adânci de descărcare. Permit descărcarea lentă și au un număr mare de cicli de încărcare-descărcare. Veți găsi baterii solare cu acid, sau baterii solare cu gel tip AGM. Într-un Sistem și Panouri solare fotovoltaice off-grid bateriile sunt componenta cea mai costisitoare financiar.

 • Regulator de încărcare a bateriilor.

  Acesta preia curentul produs de panourile fotovoltaice și în stochează în baterii, realizând încărcarea în mod sigur și constant. Un regulator de calitate, oferă eficiență sistemului, protejează bateriile și le asigură o funcționare bună pe o perioadă lungă de timp.

 • Invertor.

  Acesta realizează conversia curentului continuu produs de panouri în curent alternativ (220-230V) pentru consumatorii de curent din locuință. În cazul în care Sistem și Panouri solare fotovoltaice off-grid este doar pentru iluminat sau alimentarea de consumatori care funcționează cu curent continuu, invertorul nu mai este necesar.

 • Tabloul de siguranțe.

  Cuprinde o serie de întrerupătoare și siguranțe care oferă siguranță și securitate sistemului și locuinței.

 • Cabluri și alte accesorii

  Acestea sunt necesare pentru conectarea tuturor componentelor între ele. Aceste cabluri pentru curent continuu sunt diferite de cele pentru curent alternativ, iar prețul lor este mai mare.

Pentru un confort crescut în locuință și mai multă independență se recomandă ca pe lângă Kit panouri fotovoltaice off-grid să  mai includeți și un generator de curent alternativ. Acesta va produce curent atunci când energia de la soare nu este suficientă sau când este necesară o cantitate mai mare de energie. Atunci când includeți în structura sistemului și un generator, mai este necesar și un comutator. Acest comutator realizează comutarea între panourile solare și generator atunci când este nevoie.

Pentru vă informa cum se dimensionează un sistem de panouri solare, care este necesarul pentru locuința dvs vă puteți informa aici.

Pentru a beneficia de Kit panouri fotovoltaice off-grid consultați și specialiștii și cereți oferte de preț de la diferite firme ca să faceți o alegere bună.

Avantaje Kit panouri fotovoltaice off-grid

Kit panouri fotovoltaice pentru casa

Un Kit panouri fotovoltaice off-grid prezintă multiple avantaje:

 • Oferă independență și confort. Cu Kit panouri fotovoltaice off-grid off-grid ai mereu energia de care ai nevoie.
 • Investiția se amortizează în timp. Un Kit panouri fotovoltaice off-grid, poate costa de la câteva sute de euro la câteva mii de euro în funcție de necesități. O investiție într-un Kit panouri fotovoltaice off-grid de 5000-7000 euro se amortizează în 5-7 ani.
 • Oferă necesarul de energie acolo unde nu este posibilă branșarea la rețeaua electrică națională.
 • Se montează ușor. Un inginer electric poate realiza montajul pentru Kit panouri fotovoltaice off-grid. Firmele care comercializează sistemele apun la dispoziție și instrucțiunile de montaj.
 • Garanție îndelungată. În general panourile fotovoltaice au durata de viață până la 25 de ani. Bateriile de acumulare energie au garanția mai mică de doar 5 ani.
 • Întreținere ușoară. Practic odată montat sistemul trebuie să fie curățat periodic deoarece praful sau zăpada scad randamentul de producere a energiei.
 • Gamă variată de Kit panouri fotovoltaice off-grid. Veți găsi sisteme de panouri fotovoltaice off-grid de diferite dimensiuni în funcție de câți Kw aveți nevoie.

 

 

 

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.