fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Cât costă automatizarea unei case smart

Despre case smart a auzit mai toată lumea. Sistemele smart pot include multiple configurații în funcție de bugetul fiecăruia. Despre beneficiile sistemelor smart, funcțiile acestora și ce este tehnologia smart am mai vorbit și în alte articole. Dacă te întrebi cât costă automatizarea unei case smart este bine să știi că cheltuielile depind de mai mulți lucruri.

Cum se calculează prețul pentru automatizarea unei case smart

Pentru un calcul corect se va ține cont de mai multe detalii.

 1. Numărul și complexitatea funcțiilor.

  Poate fi un sistem bazic cu funcții minime cum ar fi controlul zonal al temperaturii pentru fiecare încăpere, termostate inteligente, tipurile de iluminat cu led, tipuri de touch, tipuri și numărul de senzori integrați etc.

 2. Locația casei și dimensiunea acesteia.

  Sigur că o casă cu parter, etaj și alte anexe poate impune un cost mai mare. O casă mai micuță poate necesita un buget mai mic. Felul cum sunt amplasate camerele și accesibilitatea pentru montaj va influența prețul automatizării pentru casa ta.

 3. Complexitatea proiectării și a elementelor folosite.

  Sistemele smart pot include de la controlul căldurii, al luminozității din încăpere, până la integrarea de sisteme audio și aparate performate care știu să își facă treaba singure, în lipsa ta. Deci este foarte important să știi ce vrei, sau să ai curaj să visezi și să te bucuri de tot ce ți se oferă. Sistemele smart pot prelua o parte semnificativă din munca ta. Automatizarea unei case smart ține foarte mult de buget și imaginație. Poți avea o multitudine de funcții și sisteme de mare ajutor în diferite situații.

 4. Modul de implementare al sistemului smart.

  Dacă ești în faza de proiectare și de construcție a casei te poți bucura de mult mai multe opțiuni. Unele elemente se instalează mai greu sau sunt mai costisitoare dacă casa este deja construită. Dacă însă proiectezi și integrezi sistemul smart pentru casă încă din faza de construcție cheltuielile pot fi mai mici și te poți bucura de mai multe opțiuni.

Ca idee iată că sunt realizate niște calcule realiste pentru a ști mai exact cam ce sumă trebuie să investești în sistemul smart pentru casa ta și ce primești de banii ăia.

În video prezentat este realizat un calcul pentru o casă cu suprafața utilă de 150 mp cu parter (living +bucătărie + baie) + etaj (3 dormitoare +2 băi). Pentru  acest model de casă un sistem bazic poate ajunge între 5000-7000 euro. Pentru un sistem de nivel mediu la care se mai adaugă multiple funcții costul poate fi între 8000 – 10000 euro. Iar pentru un sistem smart complex cu și mai multe funcții care includ și funcții pentru gazon, etc, prețul poate trece de 15 000 euro.

Raportat la valoarea casei poți descoperi că automatizarea pentru casa ta poate fi de 4% – 12% . Fiecare poate decide care dintre funcțiile locuinței vrea să fie automatizate și care nu.

Avantajele automatizării unei case smart.

Beneficiile care le aduce automatizarea unei case smart sunt foarte multe. Vom enumera aici doar câteva pentru a conștientiza că deși este o sumă de bani de investit pentru automatizarea unei case, această investiție merită făcută datorită multiplelor avantaje care le oferă.

 1. Siguranța familiei.

  Sistemele smart de supraveghere a locuinței sunt de un reali folos fie că sunt amplasate în interiorul sau în exteriorul locuinței.

 2. Confort sporit în locuință.

  Sistemele pentru controlul călduri/răcirii locuinței oferă un confort sporit. Când vei ajunge acasă de la servici locuința este deja optim pregătită pentru a te relaxa și a te bucura de o odihnă bine meritată.

 3. Reducerea cheltuielilor.

  Deși inițial trebuie să investești în tehnologie smart pentru locuință, toate aceste sisteme sunt numite ”smart” nu doar că sunt inteligente… ci pentru că funcția lor principală este optimizarea și reducerea cheltuielilor. Un sistem inteligent va face cele mai bune alegeri ca să economisească energie și să ofere un confort maxim.</
  li>

Photo by Stephen Leonardi on Unsplash

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.