fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Reducerea pierderilor de căldură și creșterea confortului

O casă construită bine trebuie să ofere un confort sporit. Indiferent de materialele pe care le alegi scopul final este de a avea o ”casă bună”.  O casă cu confort termic crescut se construiește corect de la fundație și până la ultima țiglă de pe acoperiș. Respectarea tuturor detaliilor în construcție îți vor oferi șansa să te bucuri de o casă eficientă energetic. Reducerea pierderilor de căldură și creșterea confortului nu este o opțiune ci un necesar dacă te gândești că vei locui câțiva zeci de ani în acea casă.

Cum obții reducerea pierderilor de căldură

1. Alegerea materialelor de bună calitate și conform cu cerințele climaterice din zona unde vei construi.

Poate nu vrei să construiești cu cea mai scumpă firmă de construcții. Dar caută măcar sfatul lor pentru a alege cele mai bune materiale pentru casa ta. Fiecare specialist preferă anumite tipuri de materiale. Dar sunt specialiști care îți pot recomanda specific ce materiale să folosești în funcție de zonă. Unele materiale sunt recomandate în zonele reci și umede, altele sunt recomandate în zonele uscate și foarte călduroase. Materialele de construcții au niște specificații tehnice. Enumăr aici pe cele mai importante: conductivitate termică, reacție la foc, rezistența la compresiune. Toate aceste detalii contează dacă vrei să ai o casă eficientă energetic, să protejezi mediul și să ai facturi mici la întreținere.

2. Execuția corectă a fundației.

Există niște ”cerințe minime” când vine vorba de fundație. Hidroizolarea și termoizolarea sunt strict necesare indiferent de materialele alese sau de zona unde este construită casa. Iarna umezeala din pământ nu trebuie să pătrundă în casă. Caută să fii informat ce tip de ciment trebuie folosit pentru fundație și care sunt cele mai bune materiale care asigură rezistența casei tale.

3. Alegerea și montarea corectă a tâmplăriei.

O fereastră de calitate trebuie să aibă și un montaj bine făcut. Chiar și cele mai performante ferestre cu sticlă izolantă pot fi investiții mari și ineficiente dacă rosturile de montare ale tâmplăriei rămân neetanșate. Etanșarea rostului dintre perete și ramă este un lucru extrem de important. Aceasta are o influență decisivă asupra calității și rezistenței în timp a ferestrei.  Termoizolarea și hidroizolarea dintre ferestre și perete trebuie completată  de foliile și benzile de etanșare. Acestea asigură impermeabilitatea vaporilor de apă, izolarea termică și fonică, realizează etanșarea rezistentă la intemperii și UV.

4. Izolarea corectă a acoperișului.

Casa trebuie să fie cât de etanșă la aer. Prin zonele neetanșe ale suprapunerii foliilor aerul și vântul se pot infiltra în zona de protecție termică. Folosirea corectă a benzilor de etanșeizare reduce pierderea de căldură și crește confortul termic în casă. Izolarea corectă a acoperișului are multiple beneficii: reducerea costurilor de încălzire iarna, o temperatură cât mai constantă, protejează casa împotriva intemperiilor, previne formarea și acumularea condensului, igrasiei și mucegaiului, și izolează casa fonic. Absența unei etanșări mai ales în zona coamei poate permite infiltrări de apă cu urmări destul de grave asupra locuinței.

Reducerea pierderilor de căldură și creșterea confortului este un deziderat pentru o casă confortabilă și utilă.

Vă doresc o casă eficientă energetic care să vă umple inima de bucurie și căminul de voie bună!

Photo by Adrien Aletti on Unsplash

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.