fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Top materiale pentru termoizolare fundație și pardoseală

O casă eficientă energetic pune accent pe termoizolare de calitate. Izolarea casei începe de la fundație și continuă inclusiv cu acoperișul. Fiecare etapă de construire a casei este foarte importantă. Fie că vorbim de săparea și turnarea fundației, de materialele folosite pentru zidărie, geamuri și uși sau acoperiș. O fundație solidă, bine executată este imperios necesară. Trebuie să știm top materiale pentru termoizolare fundație și pardoseală pentru a nu pierde căldura și a avea o locuință eficientă energetic.

Deși piața de materiale pentru termoizolare fundație este așa diversificată nu toate aceste materiale pot fi folosite la termoizolarea fundației și pardoselii. Materialele termoizolante au mai multe specificații tehnice de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți materialul termoizolant. Cele mai importante proprietăți ar fi: respirabilitatea materialului conductivitatea termică și rezistența mecanică.

Materiale pentru termoizolare fundație și pardoseală

1. Polistirenul extrudat sau expandat

Polistirenul extrudat sau expandat este cel mai indicat material pentru termoizolare fundație și pardoseală. Este un material mai dens cu foarte bune proprietăți izolatoare necesare unei fundații.

Proprietățile polistirenului și recomandările sale.

  1. Rezistent la apă. Polistirenul este un material care nu reține și nu absoarbe apa… sau mai bine zis absorbția apei este în cantitate foarte mică. Această proprietate a sa îl recomandă și face față cu succes la termoizolarea fundațiilor. Oricine știe că solul este umed și fundația trebuie hidroizolată pentru a nu permite apei să pătrundă în fundație și apoi în zidărie.
  2. Rezistență mecanică. Rezistența mecanică a unui material face referire la ”duritatea” acestuia. Polistirenul este mai rezistent decât multe alte materiale termoizolatoare. Atunci când este sub acțiunea directă a pământului acesta își păstrează forma și proprietățile.
  3. Foarte bun izolator termic. Polistirenul este un material foarte bun izolator. Totuși pentru o casă eficientă energetic trebuie calculată grosimea recomandată în funcție de proprietățile solului și de zona climaterică unde va fi construită casa. Chiar dacă este un bun izolator este foarte important să se calculeze grosimea polistirenului pentru ca punctul de rouă să fie în polistiren și nu în fundație.
  4. Material ieftin și accesibil. Polistirenul este un material care poate fi cumpărat aproape de la orice depozit de materiale de construcții. Sigur că sunt mulți producători cu multe tipuri de materiale care diferă de la unele la altele. Dar este și ușor de aplicat și ușor de achiziționat.
  5. Material termoizolant puțin respirabil. Betonul din fundații este un material puțin respirabil. Si termoizolația trebuie să fie puțin respirabilă pentru a realiza o structură compactă, unitară.

    Recomandări de folosire pentru polistirenului extrudat.

    Polistirenul extrudat este recomandat a se folosi la:

Termoizolarea cu spumă poliuretanică trebuie să se facă după aceleași principii ca cele ale casei pasive. Trebuie calculată grosimea recomandată să știm sigur că punctul de rouă va fi în izolație și nu în fundație. Spuma poliuretanică are unele avantaje și dezavantaje în comparație cu polistirenul. Ca avantaje putem enumera: închiderea punților termice, foarte bun termoizolator. Dintre dezavantaje putem enumera: se aplică doar de către o firmă specializată, uneori cost mai ridicat decât polistirenul, în timp își mai pierde din proprietăți și din rezistență.

Sigur că diversitatea materialelor de construcții este foarte mare și mai sunt și alte materiale de termoizolare pentru fundație unele chiar mai puțin cunoscute. Perlitul este un material foarte eficient care se folosește tot mai mult la termoizolarea cu solul. Proprietățile deosebite ale perlitului sunt cunoscute dar prețul depășește uneori bugetul unora care sunt în procesul de construire a unei locuințe eficiente energetic. Deși eu susțin că o casă solidă construită corect și eficient din temelii își merită toți banii și vei fi mulțumit de investiția făcută prin facturi mici și costuri pentru energie foarte scăzute.

Photo by Etienne Girardet on Unsplash

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.