fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Cum funcționează un recuperator de căldură descentralizat

Deși sunt sisteme inteligente și mai noi apărute pe piață, sistemele de recuperare de căldură au un principiu de funcționare foarte simplu. Dar la unele tipuri mai inteligente care se pot controla și prin aplicații de la distanță se adaugă diferiți senzori pentru a face controlul mai facil și mai automatizat. Vorbim aici despre cum funcționează un recuperator de căldură descentralizat cu dublu flux alternant pentru că este cel mai facil și des folosit. Dar principiul de funcționare diferă puțin de la unele la altele. Deci vei înțelege cum funcționează un recuperator de căldură chiar dacă este de alt model. Despre tipuri, moduri de funcționare și recomandare găsiți aici.

Componentele unui recuperator de căldură descentralizat cu dublu flux alternant.

Cum funcționează un recuperator de căldură descentralizat cu dublu flux alternant.

Cred că deja intuiți funcționarea unui recuperator de căldură descentralizat din descrierea componentelor sale de mai sus. Practic cu ajutorul ventilatorului controlat electronic aerul viciat din interiorul locuinței este împins afară prin recuperatorul de căldură. Acesta reține căldura din aer și când ajunge la temperatura camerei sensul de aer este inversat. Deci după 35-70 secunde se inversează sensul și se introduce aer din exterior care trece prin recuperatorul de căldură, preia căldura acestuia, trece prin mai multe filtre (la sistemele care sunt prevăzute cu filtre) și apoi este introdus cald și curat în încăpere. Sistemul este simplu și eficient și funcționează atât vara cât și iarna. Trebuie specificat că nu toate recuperatoarele de căldură sunt prevăzute cu filtre. Aceasta depinde de prețul aparatului și de performanța acestuia.

La sistemele cu dublu flux cu recuperator din cupru admisia și evacuare aerului se realizează simultan fără a se amesteca fluxurile de aer. Fluxurile de aer trec prin canale diferite și nu se amestecă. În timpul ventilației schimbătorul de cupru preia căldura aerului cald și o transferă aerului rece. Și acestea sunt de diferite grade de performanță și se pot controla prin intermediul telecomenzii sau de la distanță prin aplicații.

Din aceeași serie
Cât costă un recuperator de căldură.
Ce este un recuperator de căldură?
Avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat
7 sfaturi pentru alegerea unui recuperator de căldură.
Tipuri de recuperatoare de căldură pentru casă 

Imagine preluata de pe heat recovery ventilation energy recovery ventilation fan heat exchanger pnghttps://imgbin.com/png/vwezq6M9/heat-recovery-ventilation-energy-recovery-ventilation-fan-heat-exchanger-png

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.