fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

Avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat

Avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat

Avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat

Recuperatorul de căldură este un sistem performat care elimină aerul viciat din încăpere și realizează aportul de aer curat și încărcat cu oxigen. Dar prin sistemul său performant nu doar că realizează necesarul de aer curat, dar aerul introdus în încăpere preia căldura aerului care iese din încăpere. Practic, prin acest recuperator de căldură se realizează un transfer termic între aerul viciat evacuat și aerul proaspăt introdus. Deci să începem cu informațiile despre avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat.

Astfel un recuperator de căldură are două mari beneficii: optimizează calitatea aerului din locuință și ajută la economisirea energiei pentru încălzire. Despre tipuri și sisteme de recuperatoare de căldură am vorbit deja. Aici vom vorbi despre avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat. Să nu credeți că există ceva pe lumea aceasta care are doar avantaje…dar cu înțelepciune și atenție trebuie să analizăm bine raportat la cost/beneficiu avantajele investiției.

Avantaje pentru recuperator de căldură descentralizat

 1. Asigură permanent aportul de aer curat necesar pentru o viată sănătoasă. Dacă doar dormim 8 ore + alte câteva ore înainte de somn deja petrecem peste 14-16 ore acasă. Necesarul de aer proaspăt pentru o persoană este de 20m3/oră. Aerul viciat și concentrația de CO2 expirat crește de la o oră la alta dacă nu se realizează o ventilare permanentă. Astfel se impune deschiderea ferestrelor (dar pierdem căldura) sau un sistem pentru aer proaspăt cu recuperator de căldură.
 2. Elimină aerul viciat, mirosurile neplăcute și păstrează un climat optim reducând apariția mucegaiului sau a igrasiei.
 3. Contribuie la economisirea energiei pentru întreținerea locuinței. Prin deschiderea ferestrelor și a ușilor se pierde o cantitate mare de căldură. Aerul proaspăt se păstrează doar puțin timp fiind necesar să deschidem ferestrele de mai multe ori. Pierderile de căldură sunt semnificative și se reflectă în costul facturilor. Recuperatorul de căldură reduce aceste pierderi de căldură și introduce în încăpere un aer proaspăt.
 4. Păstrează o umiditate optimă în locuință permițând un permanent schimb de aer între interior și exterior.
 5. Sunt ușor de montat, estetice și ascunse în perete.
 6. Pot fi montate chiar și de către beneficiar cu minime cunoștințe tehnice după executarea găurilor de montaj.

  Multiple avantaje recuperator de căldură

 7. Au un consum mic de energie electrică raportat la beneficiile aduse.
 8. Au sisteme performante de filtre care filtrează de alergogeni și purifică aerului crescând confortul și calitatea vieții.
 9. Randament și performanță de peste 90% în funcție de modelul ales și de suprafața camerei.
 10. Durata mare de viață. Garanție și durată de viață de peste 10 ani.
 11. Se întrețin ușor prin accesul facil la schimbarea sau curățarea filtrelor.
 12. Păstrează iarna căldura în casă și vara răcoare cu un aer mereu proaspăt și curat.
 13. Pot fi instalate la case construite deja, la case mai vechi sau la apartamente.
 14. Sunt relativ silențioase, dotate cu motoare de ultima generație.
 15. Sunt cea mai bună opțiune pentru necesarul de aer proaspăt într-o locuință pasivă și bine izolată. În funcție de modelul de aparat se realizează un aport de peste 100mc /oră de aer proaspăt introdus în încăpere.
 16. Pot fi ușor programate și controlate de la distanță și atunci când ajungi acasă locuința este deja aerisită.
 17. Cele mai multe modele au mai multe trepte de funcționare. Acestea pot fi schimbate în funcție de necesarul de aer la un moment dat. Este recomandat ca un recuperator de căldură să funcționeze permanent la cea mai mică treaptă.

  Dezavantaje recuperator de căldură descentralizat

  1. Presupune o investiție financiară dacă vrei să montezi recuperatoare la toată casa odată. Dacă însă calculezi să montezi inițial la dormitoare și ulterior la alte încăperi vei realiza că investiția făcută cu înțelepciune își merită banii. Ai nevoie și de confort și vei vedea că investiția se amortizează în timp prin reducerea facturilor la energie și creșterea calității vieții.
  2. Unele tipuri (cele cu recuperator din cupru) trebuie comandate direct la producător direct pe grosimea peretelui. Alte le găsiți în comerț pe diferite grosimi de perete.

  3. Pentru cei cu auzul foarte fin poate fi un dezavantaj zgomotul făcut de ventilator la viteza maximă. Unele au până la 36 db la această viteză. Acesta este echivalentul zgomotului unui aer condiționat. Altele au un zgomot insesizabil. Așa că analizați bine specificațiile tehnice din fișa tehnică și mergeți la producător sau la cineva care a re montat să vedeți cum se aude zgomotul produs când acesta funcționează.

  Dacă vrei să cumperi un recuperator de căldură este foarte important să cunoști aceste avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat. Te vor ajuta să faci alegerea corectă și să te bucuri de confort la tine acasă.

  Recuperatorul de căldură este un aparat ce n-ar trebui să lipsească dintr-o casă confortabilă și modernă. Sper că acest articol cu avantaje și dezavantaje recuperator de căldură descentralizat ți-a dat mai multă lumină asupra produsului și beneficiilor acestuia.

  Din aceeași serie
  Cât costă un recuperator de căldură.
  Ce este un recuperator de căldură?
  Cum funcționează un recuperator de căldură descentralizat.
  7 sfaturi pentru alegerea unui recuperator de căldură.
  Tipuri de recuperatoare de căldură pentru casă 

  Imagine preluata de pe https://norvind-company.com/products/norvind-pro/

 

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.