fbpx

Facebook

Construcții case eficiente

Contact

0742 470 356

Email

salut@casaeficienta.com

4 idei cum reduci factura la energie

Schimbările din piață sunt vizibile și chiar usturătoare. Prețurile la unele sisteme de încălzire cresc de la o zi la alta.  Sistemele de încălzire care folosesc surse de energie regenerabile, sunt mai ieftine momentul actual decât sursele de energie fosilă.

Deci trebuie să ne îndreptăm atenția spre surse și tehnologii care folosesc energia regenerabilă. Dacă te gândești la creșterea prețului la energia fosilă ( energie electrică, gaz, motorină, lemne) este timpul să îți îndrepți atenția spre alte surse de energie care deocamdată și în viitorul apropiat sunt mai ieftine.

Acum trebuie să gândim 4 idei cum reduci factura la energie. Foarte important ca în zile cu incertitudine să știm să luam decizii înțelepte. Uneori unele lucruri se întâmplă repede și pe neprevăzute. Alteori există unele semne că lucrurile se schimbă și noi trebuie să facem schimbări.

Dacă aștepți unele confirmări și nu faci lucruri în avans ulterior s-ar putea să te coste mult mai scump.

Iată deci 4 idei cum reduci factura la energie

1. Energie regenerabilă accesibilă pentru locuința ta.

Dacă locuiești la casă ai mai multe variante.

Panouri solare presurizate.

Aceste panouri solare presurizate produc  apă caldă menajeră tot timpul anului și pot aduce un aport la necesarul de căldură în sezonul rece. Dacă sunt dimensionate corect de către specialiști pot aduce un aport de până 40-60 % la necesarul de încălzire pentru locuință pe sezonul rece. Investiția nu este mare…și efortul și disconfortul montajului își merită toți banii pentru că au un randament crescut și aduc reduceri semnificative la facturi… Practic vei avea apă caldă gratuit pentru tot timpul anului și reduceri semnificative la încălzire pe timp de iarnă.

– Încălzire electrică în pardoseală

Încălzirea electrică poate fi cu u fir încălzitor sau cu covoraș electric. Deși este o variantă mai nouă pe piață încălzirea electrică în pardoseală prezintă multiple variante. În variante de urgență se poate așterne sub mochetă sau doar sub parchet dar consultați specialiștii pentru că sunt diferite tipuri de încălzire. Se poate așeza în zonele mai mult folosite și are un randament mai crescut.

pachet incalzire electrica in pardoseala 1

Încălzirea electrică în pardoseală poate fi aproape gratis în sezonul rece dacă faci și o investiție în niște panouri solare. Ziua când este lumină panourile vor produce suficient curent pentru încălzirea casei, iar noaptea vei folosi puțin curent de la rețea (pe care îl vei introduce vara în rețea când produci mai mult curent decât îți trebuie).

– Identifică alte surse de energie mai ieftine decât ceea ce ai acum.

Poate fi o pompă de căldură aer-apă cu randament crescut sau poate fi o eoliană. Poate fi un sistem de eoliană sau alte sisteme convenționale. În funcție de zona unde locuiești, informează-te și alege ce este mai bun pentru casa ta.

2. Izolează bine locuința.

Chiar dacă spre toamnă poate încă mai găsești niște meseriași care să îți izoleze bine locuința. Noi, după izolarea locuinței am redus semnificativ facturile la încălzire pe sezonul rece. În acest proces de eficientizare termică a locuinței ar trebui luate în calcul și ferestre eficiente energetic și izolarea sub parchet dacă încă nu a fost făcută, sau a fost făcută superficial. Gândește-te că aceste investiții îți vor reduce facturile următorii 20-30 ani…adică cât vei locui acolo, deci este o investiție pentru restul vieții.

3. Montează recuperatoare de căldură.Ce este un recuperator de caldura 2

Chiar dacă este sezonul rece locuința trebuie aerisită. Când deschizi geamul pentru aerisire se pierde o cantitate foarte mare de căldură din casă iar aerul proaspăt trebuie încălzit. Când îți montezi recuperator de căldură schimbul de aer proaspăt cu exteriorul se va face controlat și în plus aerul care intră de afară va prelua căldura aerului care iese din locuință. ( mai multe despre recuperatoare de căldură citește aici).

4. Termostate inteligente pentru controlul temperaturii.

Termostatele inteligente sunt tot mai ușor de folosit și reduc foarte mult consumul inutil de energie. Sunt zile cu neprevăzute activități, sau membrii familiei au programe diferite. Un termostat programabil îți oferă confort termic sporit în locuință și reduce consumul de energie când nu este nimeni acasă.

Un termostat programabil de pe telefon, de la distanță oferă multiple avantaje. Dacă pleci în concediu vei putea să îți stabilești singur temperatura dorită în locuință înainte de a ajunge acasă. Astfel poți reduce la un click distanță orice consum inutil sau îți poți crea confortul dorit doar pentru atunci când ești acasă.

 

Aceste 4 idei cum reduci factura la energie necesită o investiție financiară la început. Dacă însă îți vei face calculele bine aceste investiții se amortizează în 5-10 ani maxim. Adună toate cheltuielile dintr-un an ( apă caldă, gaz, energie electrică) și vei vedea că depășești poate 1000 euro. Cu banii pe 5 ani aproape că poți obține independență energetică pentru locuința ta… sau măcar parțial… depinde cât este dispus fiecare să investească.

Sau poate că acum ai bani pentru facturi și nu vrei modificări și stres și bătăi de cap cu meseriași… gândește însă cum va fi la anul viitor? Ce îți faci tu va fi mult mai bun decât ce îți oferă sistemul dacă mai are pe țeavă… Independența uneori îți poate da unele bătăi de cap căci tu ești responsabil de funcționarea lor. Atunci nu mai poți da vina pe sistem. Dar dacă lucrezi cu firme specializate, contracte și servisări lucrurile vor funcționa bine.

Îți doresc succes în alegeri, confort crescut în locuință și cheltuieli cât mai mici și să te bucuri la tine acasă. Sper să te ajute aceste 4 soluții cum reduci factura la energie.

Abonare

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error:

Primește primul noutăți despre
Case Eficiente

Prin abonare vei primi notificări imediat ce postez noutăți. Adresa de email este în siguranță și nu trimitem spam.

Mulțumesc de încredere.

Ceva nu a mers.